HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ορατή η περιβαλλοντική καταστροφή του Ελατοδάσους Χελμού από ανάπτυξη λατομείων

Στα όρια καταστροφικών επεμβάσεων χωρίς δυνατότητα αναστροφής τους, κινδυνεύει το παρθένο ελατοδάσος του Χελμού με την μοναδική ποικιλία τη...

Στα όρια καταστροφικών επεμβάσεων χωρίς δυνατότητα αναστροφής τους, κινδυνεύει το παρθένο ελατοδάσος του Χελμού με την μοναδική ποικιλία της ερυθρελάτης και την ξεχωριστή ομορφιά σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων", εκτός από την περιοχή απέναντι από τους Αρχαίους Λουσσούς, για την οποία έχει υπάρχει προηγούμενο δημοσίευμα μας [φύλο Σεπτεμβρίου 2022 ΩτΚ] για την οποία είχε ζητηθεί δέσμευση για διερεύνηση ανάπτυξης λατομείου, έχουμε πληροφορίες ότι επίσης έχει ζητηθεί δέσμευση και ακόμη τριών περιοχών από την άλλη πλευρά στην περιοχή του πυκνού ελατοδάσους του Χελμού προς την περιοχή των Κάτω και Ανω Λουσών.
Ειδικότερα έχει ζητηθεί δέσμευση από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και αναμένεται η υποβολή των Μελετών περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αυτή την περίοδο τις οποίες θα καταθέσουν οι εταιρείες οι οποίες ενδιαφέρονται για τη δέσμευση των συγκεκριμένων περιοχών και την ανάπτυξη σε αυτές λατομικών περιοχών.
Είναι πλέον εμφανές ότι σε περίπτωση που προχωρήσει αυτό το σχέδιο μιλάμε για μη αναστρέψιμες καταστροφικές παρεμβάσεις στην καρδιά του ελατοδάσους του Χελμού με τεράστια επίπτωση τόσο στο περιβάλλον όσο και στην περιβαλλοντική αξία της περιοχής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.