HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΡΟΒΟΛΟΒΟ: Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους

Σε ένα αληθινά πανέμορφο περιβάλλον, με τον ήλιο ν’ αντανακλά τις χρυσίζουσες ακτίνες του στις λευκανθήσες απ’ το χιόνι κορυφές της μυθικής...

Σε ένα αληθινά πανέμορφο περιβάλλον, με τον ήλιο ν’ αντανακλά τις χρυσίζουσες ακτίνες του στις λευκανθήσες απ’ το χιόνι κορυφές της μυθικής Καπρίβαινας, κάνοντας τη φύση και τα χωριά μας να μοιάζουν παραδεισένια, βρεθήκαμε στο Δροβολοβό για να τιμήσουμε τον πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο, και να κλίνουμε γόνυ στους ήρωες - Δροβολοβίτες αγωνιστές του 1821.
Παράλληλα βρεθήκαμε κοντά στους μόνιμους κατοίκους και ακρίτες των χωριών μας Δροβολοβού, Καμενιάνων και Δεσινού, που δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα στη ζωή, κόντρα στις όποιες αντιξοότητες που προκύπτουν ενίοτε στο διάβα τους.
Όπως κι εμείς οι ίδιοι, που προσπαθούμε να κρατάμε το καντήλι του τόπου μας αναμμένο κόντρα σε δυσκολίες και σε οποιοδήποτε άλλο κακότροπο εμπόδιο μπαίνει στο δρόμο μας… Παίρνοντας σαν παράδειγμα κι από την υπομονή του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος μαρτύρησε επί Σεβήρου. Τον έγδαραν ζωντανό σε ηλικία 113 ετών μετά από πάμπολλα βασανιστήρια, το έτος 202 μΧ.
Σήμερα ο περίλαμπρος ναός του Αγίου Χαραλάμπους είχε φορέσει τα γιορτινά του. Την πανηγυρική Θεία λειτουργία τέλεσε ο π. Νικόλαος Σωτηρόπουλος. Κατόπιν έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους μόνιμους κατοίκους Δροβολοβού και Δεσινού καθώς και για τους επισκέπτες, όπως έχει θεσπίσει για την μέρα αυτή ο Σύνδεσμός μας Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών -Δεσινιωτών Καλαβρύτων. Τυχερή ανεδείχθη η εορτάζουσα Χαρίκλεια Γ. Αθανασοπούλου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια πολύ σπουδαία, σεμνή και όμορφη εκδήλωση για τους διακεκριμένους, ένδοξους Δροβολοβίτες Φιλικούς, Ιερολοχίτες, Αγωνιστές του 1821, που πολλοί από εδώ πολέμησαν υπό τον Υψηλάντη στη Μολδοβλαχία, περίπου τέτοιο καιρό σαν τώρα, πριν 202 χρόνια. Όμως αγωνίστηκαν στη συνέχεια κι εδώ στον Ελλαδικό χώρο, τιμώντας την πατρίδα μας και την γενέτειρά τους. Έγινε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων από φορείς του τόπου μας, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, έμπροσθεν του Ηρώου που έχουμε κατασκευάσει γι’ αυτούς στην πλατεία του Δροβολοβού.
Χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυναν στους παρισταμένους: Ο πρόεδρος του Συνδέσμου και γράφων Κωνσταντίνος Νικολόπουλος - Καμενιανίτης, και ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμενιάνων μετά του οικισμού Δροβολοβού Σπυρίδων Λάμπος.
Κατόπιν, οι Δροβολοβίτες παρέθεσαν άριστη, φιλοξενία στους παρευρισκομένους και αντιλάγησαν ευχές.
Ευχόμαστε ο Άγιος Χαράλαμπος να είναι εις βοήθεια όλων!!
Για το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών
Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.