HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

O Δήμος Καλαβρύτων και η Κοινωνική Υπηρεσία του συμμετέχουν στην πανελλαδική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως...

O Δήμος Καλαβρύτων και η Κοινωνική Υπηρεσία του συμμετέχουν στην πανελλαδική πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί προς την Τουρκία και τη Συρία για την ανακούφιση των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Με αφορμή τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό και την ανθρωπιστική τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία και την Συρία ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:
«Οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας, δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών, που πλήττουν τις περιοχές τους. Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας συμμετέχει μέσω της ΚΕΔΕ στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία. Η συμμετοχή αυτή μπορεί να μετουσιωθεί στην πράξη με την άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπου θα αποσταλούν μέσα στις επόμενες ημέρες στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ώστε στη συνέχεια το υλικό να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας. Καλούμε τους συλλόγους, τους φορείς, και τους δημότες της περιοχής μας να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι η αλληλεγγύη αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών. Ας δείξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας που πλήττονται.»
Θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:
- Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)
- Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια.
- Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες.
- Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα.
- Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας.
- Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)
- Είδη ατομικής υγιεινής.
Η συγκέντρωση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2022 έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2022 και ώρες από 09.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.
Στην Κλειτορία η συγκέντρωση υλικού θα γίνεται τις ίδιες ημέρες και ώρες στο κτίριο της Μαθητικής Εστίας ενώ στη Δάφνη και τα Τριπόταμα στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα.
Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της βοήθειας παρέχονται ακόμη στο τηλέφωνο 2692022276 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.