HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Μελισσοκόμοι των Καλαβρύτων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα

Κόστος παραγωγής και ελληνοποιήσεις είναι τα βασικά αιτήματα των μελισσοκόμων και στην Αχαΐα, που ζητούν την στήριξη της πολιτείας. Για πρώ...

Κόστος παραγωγής και ελληνοποιήσεις είναι τα βασικά αιτήματα των μελισσοκόμων και στην Αχαΐα, που ζητούν την στήριξη της πολιτείας. Για πρώτη φορά οι μελισσοκόμοι, της περιοχής διαμαρτύρονται μαζικά με αυτόν το τρόπο, διατρανώνοντας τα προβλήματα που έχει ο κλάδος.
Στην μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Πάτρας και στην παράσταση διαμαρτυρία βρέθηκαν και οι Καλαβρυτινοί μελισσοκόμοι, μέλη του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων 
Τα κύρια αιτήματά τους: 
1. Προστασία του Έλληνα καταναλωτή από τις Παράνομες Ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο από τρίτες χώρες μέλι. Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν αμφίβολης ποιότητας φθηνά μέλια από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία παρανόμως βαφτίζονται «ελληνικά προϊόντα», με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθερα, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία.
2. Λήψη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής.
Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα.
Αφορολόγητο Πετρέλαιο.
Μείωση κόστους πρώτων υλών.
3. Αλλαγή Νομοθετικού Πλαισίου. Το εχθρικό νομοθετικό πλαίσιο για τον Έλληνα Μελισσοκόμο θα πρέπει να αλλάξει άμεσα στα επιμέρους θέματα που αναφέρουμε, προκειμένου να είναι βιώσιμη ενασχόληση και η άσκηση της μελισσοκομικής ιδιότητας.
Κίνηση των μελισσοκομικών φορτηγών – αυτοκινήτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.
Αναθεώρηση του Μελισσοκομικού Μητρώου.
Διάταξη για την τοποθέτηση Μελισσοκομικών Σμηνών και πρόσβαση στα Δάση.
Κάπνισμα κυψελών και απαγόρευση εισόδου μελισσοκόμων σε δάση κατά την αντιπυρική περίοδο.
Ταυτοποίηση αμιγών ελληνικών μελιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.