Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: «Διασκεδάζω με ασφάλεια» στο Καρναβάλι

Διασκέδαση με ασφάλεια τις ημέρες της Καρναβαλικής περιόδου ήταν το μήνυμα που εστάλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμ...

Διασκέδαση με ασφάλεια τις ημέρες της Καρναβαλικής περιόδου ήταν το μήνυμα που εστάλη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου.
Στη συνέντευξη συμμετείχαν η πρόεδρος του ΔΣ ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά και ο υπεύθυνος σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας , Δημήτρης Χαλιώτης με τους οποίους η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων και λοιπών περιστατικών υγείας την περίοδο του καρναβαλιού.
Ειδικότερα, στις 18/2/23, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:30 θα διεξαχθεί ημερίδα στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με θέμα την Ασφαλή διεξαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ ταυτόχρονα η Περιφέρεια ενίσχυσε με ιατροφαρμακευτικό υλικό τον κινητό σταθμό Πρώτων Βοηθειών που στελεχώνει ο Ερυθρός Σταυρός. Επίσης, σε συνεργασία τόσο με το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» όσο και με τον ΕΕΣ δημιουργήθηκαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ με μήνυμα «Διασκεδάζω με ασφάλεια».
«Μετράμε πλέον αντίστροφα για την κορύφωση του καρναβαλιού μας, του καρναβαλιού της Ελλάδας , μετά από τρία χρόνια αναβολής των εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, και πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε στη μεγάλη γιορτή αυτή της πόλης, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα αισιοδοξίας, ζωντάνιας και χαράς προς όλους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Μπονάνος , ο οποίος αφού ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την κ. Δανέλλη-Μυλωνά και τον κ. Χαλιώτη πρόσθεσε :«Ναι στη διασκέδαση λοιπόν , αλλά χωρίς αλκοόλ και με ασφάλεια. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και κάνω έκκληση σε όλους. Να διασκεδάσουμε όσο περισσότερο μπορούμε , αλλά να επιστρέψουμε στο τέλος της ημέρας ή στην αρχή της επόμενης όλοι στο σπίτι μας ασφαλείς και υγιείς.ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι το μήνυμα του φετινού καρναβαλιού!!»
Από την πλευρά της η κ. Δανέλλη-Μυλωνά αναφέρθηκε στα θλιβερά στοιχεία που κατατάσσουν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα νέους ανθρώπους εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα το 43% των νέων ηλικίας 18-30 ετών που έχασαν τη ζωή τους στην περίοδο 2017-2018 είχαν άνω του νόμιμου ορίου αλκοολαιμίας. «Ζούμε για τέτοιες στιγμές! Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!» είναι το μήνυμα της καμπάνιας του Ινστιτούτου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο υπεύθυνος του ΕΕΣ Πάτρας κ. Χαλιώτης δήλωσε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και φέτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που θα χρειαστούνβοήθεια , με περισσότερους από 200 εθελοντές και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνονται δράσεις για την αποφυγή των συνεπειών από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ουσιών. «Φέτος σε συνεργασία με την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εστιάζουμε στην πρόληψη που θεωρούμε πολύ σημαντική. Όλοι ας διασκεδάσουν φέτος με ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Χαλιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.