HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βιβλική καταστροφή σε Τουρκία και Συρία με τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

Ο σεισμός-τέρας χτύπησε στις 03:17 ώρα Ελλάδας. Τα 7,8 Ρίχτερ ταρακούνησαν όλη τη Νότια Τουρκία και τη Βόρεια Συρία. Η γη έτρεμε συνεχόμενα...

Ο σεισμός-τέρας χτύπησε στις 03:17 ώρα Ελλάδας. Τα 7,8 Ρίχτερ ταρακούνησαν όλη τη Νότια Τουρκία και τη Βόρεια Συρία. Η γη έτρεμε συνεχόμενα για ένα λεπτό της ώρας στο Γκαζιαντέπ, στην Αντιόχεια, το Χαλέπι, τη Χάμα, τη Λαττάκεια, την Ταρτούς.
Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου Φιράτ, Φεϊζίν Μπιγκόλ, γεωλόγο, η ισχύς του σεισμού της Δευτέρας των 7,8 Ρίχτερ ήταν 100 φορές περισσότερη από την ατομική βόμβα που εξερράγη στη Χιροσίμα.
Μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας οι νεκροί ξεπερνούσαν τους 600 σε Τουρκία και Συρία. Οι καταμετρημένοι τραυματίες την ίδια ώρα ξεπερνούσαν τις 2.500. Οι σεισμολόγοι εντός και εκτός Τουρκίας ήταν απολύτως σαφείς από την πρώτη στιγμή. Δεδομένης της πολύ χαμηλής κατασκευαστικής ποιότητας των οικοδομών στη Τουρκία, αλλά και της επί πλέον καταπόνησης των κτηρίων από τον πόλεμο στη Βόρεια Συρία, αναμένεται πως ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ βαρύς. Θα μιλάμε για χιλιάδες θύματα, νεκρούς και τραυματίες, σε όλη τη γεωγραφική ζώνη, από τις τουρκικές και συριακές ακτές της Ανατολικής Μεσογείου έως και την παραμεθόριο γραμμή που φτάνει μέχρι τα μισά των τουρκο-συριακών συνόρων.
Επί παραδείγματι, μόνον στους τομείς ελέγχου του στρατού της Συρίας, οι νεκροί ξεπερνούσαν τους 386 και οι τραυματίες του 988 στις 10 το πρωί της Δευτέρας. Άγνωστο το τι συμβαίνει πραγματικά στις περιοχές των Τουρκομάνων, σε αυτές που ελέγχουν οι ισλαμιστές τους ISIS και σε εκείνες που ελέγχονται από ανεξάρτητες ομάδες ενόπλων. Δεν είχαμε μέχρι αργά το πρωί της Δευτέρας επίσημη ανακοίνωση από τις δυνάμεις των Κούρδων. Είναι πολύ πιθανόν τα θύματα τελικά να είναι πολύ περισσότερα.

Από: zougla.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.