HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τα έργα στο Χιονοδρομικό - Χελμός 365 μέρες προορισμός

Χαράς ευαγγέλια για τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό Κέντρο αφού χθες σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com , το Ελεγκτικό Συνέδριο...

Χαράς ευαγγέλια για τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό Κέντρο αφού χθες σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε χθες τη σύβαση της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας για τα έργα αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου, προϋπολογισμού 22.630.000 ευρώ Έτσι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για να υπογραφή η σύμβαση και να ξεκινήσουν τα έργα και η προμήθεια εξοπλισμού. Ο σύγχρονος εξοπλισμός θα περιλαμβάνει την αντικατάσταση των δύο κεντρικών αναβατήρων του χιονοδρομικού, δηλαδή του «Αχιλλέα» και της «Στύγας».
Ειδικότερα, ο «Αχιλλέας» θα γίνει μία δεκαπλή αποσυμπλεκόμενη καμπίνα για την μεταφορά των επισκεπτών και των χιονοδρόμων από τη βάση έως και τη μέση του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ η «Στύγα» θα γίνει μία εξαπλή αποσυμπλεκόμενη καρέκλα για την μεταφορά από τη μέση ως την κορυφή του χιονοδρομικού κέντρου. Αυτό σημαίνει ότι τετραπλασιάζεται η μεταφορική ικανότητα των δύο αυτών κεντρικών αναβατήρων, ενώ ο χρόνος μεταφοράς μειώνεται περίπου στο 80%.
Παράλληλα η Κυβέρνηση προχωρά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην εκπόνηση σχεδίου που προβλέπει επιπλέον χρηματοδότηση για την τη μετατροπή του Χιονοδρομικού Κέντρου σε τουριστικό προορισμό 12µηνης λειτουργίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην Πάτρα τον περασμένο Νοέμβριο. Ο κ. Μητσοτάκης τότε σε σχετική ερώτηση του kalavrytanews.com είχε απαντήσει ότι «τα Καλάβρυτα έχουν πολύ σημαντικές προοπτικές και οι επενδύσεις που γίνονται είναι σημαντικές. Η αναβάθμιση του χιονοδρομικού θα δώσει πολύ μεγαλύτερη δυναμικότητα στο χιονοδρομικό και πολύ περισσότερο κόσμο ο οποίος μπορεί να έρθει σε ένα χιονοδρομικό το οποίο -για μας που αγαπάμε τη χιονοδρομία- γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικό το βουνό με πολύ μεγάλες δυνατότητες.
Γι΄ αυτό και επέμενα πάρα πολύ, ειδικά γι΄ αυτή την επένδυση να ξεμπλοκάρει και χαίρομαι που αυτή τη στιγμή φαίνεται να τρέχει και μέχρι το 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί τα καινούρια lift. Μιλάμε για πολύ περισσότερο κόσμο ο οποίος μπορεί να είναι ταυτόχρονα στο βουνό, άρα πολύ περισσότερο κόσμο που μπορεί να απολαμβάνει όλα τα οφέλη της περιοχής. Δεν είναι οι άνθρωποι που θα δουλέψουν στο χιονοδρομικό, είναι αυτοί που θα έρθουν, θα φάνε στα εστιατόρια, θα απολαύσουν τα τοπικά προϊόντα. Και βέβαια επιμένω πάρα πολύ, το βουνό προορισμός 12 μήνες το χρόνο. Δεν είναι μόνο η χιονοδρομία, είναι η ανάπτυξη των ορεινών μας όγκων με άλλες δραστηριότητες, 12 μήνες το χρόνο, μπορεί τα Καλάβρυτα, ο Χελμός που είναι ένα μοναδικό βουνό να προσφέρουν πάρα πολλά.»
Επόμενη φάση
Με την θετική αυτή εξέλιξη το μόνο που μένει η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία και τα έργα να ξεκινήσουν αμέσως με την λήξη της χιονοδρομικής χρονιάς με στόχο να ολοκληρωθούν με την έναρξη της επόμενης. Στην υπογραφή της σύμβασης το πιο πιθανό είναι να δούμε τον Πρωθυπουργό στα Καλάβρυτα όπως μας είχε αφήσει να εννοηθεί όταν τον συναντήσαμε στην Πάτρα. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου υποέργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων» ανέρχεται στα €18.250.000,00 και οριστικός ανάδοχος μετά την λήξη της διαγωνιστικής διαδικασίας ανακηρύχθηκε η εταιρεία : Υιοί Ν. Νουλίκα ΟΕ. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.