HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιδεινώνεται ραγδαία ο καιρός - Έρχονται χιόνια

Αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο προς το τέλος της εβδομάδας, η θερμοκρασία αναμένεται ν...

Αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο προς το τέλος της εβδομάδας, η θερμοκρασία αναμένεται να κατρακυλήσει και να έχουμε έντονο κρύο σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Στην Ελλάδα, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών της Υπηρεσίας meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος αναμένεται να δούμε χειμώνα από την Παρασκευή με έντονο κρύο, ενώ μέχρι και την Πέμπτη θα έχουμε αρκετές βροχές.
«Είχαμε και υψηλές θερμοκρασίες σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης και πολύ λίγα χιόνια. Πλέον έχουμε σε εξέλιξη μια κακοκαιρία που επηρεάζει ένα μεγάλο κομμάτι της δυτικής και της κεντρικής Ευρώπης.
Θα βρίσκεται αρκετά νότια μέχρι την Ισπανία και θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης καθ’ όλη την εβδομάδα.
Βέβαια μέχρι την Πέμπτη το ανατολικό τμήμα της Ευρώπης, κυρίως η Βαλκανική Ελλάδα, θα βρίσκεται στον θερμό τομέα».
Από την Παρασκευή, όπως είπε, θα αρχίσει να επηρεάζουν οι ψυχρές αέριες μάζες και τη χώρα μας. Θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία στη χώρα μας, όχι όμως δραματικά.
Θα «πέσουμε» κοντά στα κανονικά και λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, σημείωσε.
Τόνισε ακόμη ότι μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε και αρκετές βροχές. «Θέλει προσοχή γιατί ήδη στην Ήπειρο έχουν μεγάλα ύψη βροχής και θα πέσουν πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά τις επόμενες ημέρες στα χαμηλότερα υψόμετρα».
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Το Σάββατο, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Την Κυριακή , στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ραγδαία επιδείνωση 
Αλλάζει τις επόμενες ώρες το σκηνικό του καιρού, με τον Σάκη Αρναούτογλου -όπως και άλλους μετεωρολόγους- να προβλέπει ραγδαία επιδείνωση με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια.
Συγκεκριμένα, στο σημερινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως την Πέμπτη (19/1) η δυτική, βορειοδυτική Ελλάδα θα δεχθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, ενώ πυκνά χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, από τα 1.300 μέτρα και πάνω.
Την Παρασκευή (20/1) θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς θα υπάρχουν περάσματα με μπόρες και καταιγίδες. Μάλιστα, από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Ηπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέφτουν σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1.100 μέτρα και υψηλότερα.
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε πως μέχρι το πρωί του Σαββάτου (20/1) πυκνές χιονοπτώσεις θα πέσουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, αρκετά κάτω από τα 1.000 μέτρα, σε Ηπειρο και δυτική Μακεδονία.
Ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα ούτε την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο θα ξεκινήσει η εξασθένιση των ισχυρών νοτιάδων.
Όσο για την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για ενδείξεις «γερής» κατεβασιάς κρύου αέρα από τις 25 με 26 Ιανουαρίου, που θα ρίξει περισσότερο τη θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.