Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρόεδρος ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εξέλιξη των πληρωμών

Το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Παύλος Σατολιάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο το...

Το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, κ. Παύλος Σατολιάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Ευάγγελο Σημανδράκo με στόχο να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πληρωμών που αναμένονται το επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ μετά και την ανάρτηση των αποτελεσμάτων του Μέτρου 22 για τους κτηνοτρόφους, ζήτησε να υπάρξει επαρκής ενημέρωση των κτηνοτροφών, αλλά και να ανοίξει συμπληρωματικά το μέτρο ώστε να έχουν δυνατότητα να ενταχθούν, όσοι δεν πρόλαβαν λόγω μη ενημέρωσης των σχετικών μητρώων. Με αυτό τον τρόπο θα ‘‘θεραπευθούν’’ οι όποιες αστοχίες και δεν θα αποκλειστεί κανένας από τις ενισχύσεις. 
Παράλληλα ο κ. Σατολιάς αναφέρθηκε και στην προετοιμασία που υπάρχει από τον οργανισμό για την έγκαιρη έναρξη των αιτήσεων ΟΣΔΕ του 2023 μιας και αυτές συνδέονται με τις μεταβολές εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ.
Στη συνέχεια τόνισε στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι στηρίζει τη μετάβαση των πληρωμών στο gov.gr, ζητώντας ωστόσο να υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση στη διόρθωση των σφαλμάτων του 2022 και στην πραγματοποίηση των εκκρεμών πληρωμών των παραγωγών και σε όσους υπάρχουν προβλήματα από διοικητικά λάθη ή άλλες αιτίες. 
Λόγω του προγραμματισμού αγοράς εφοδίων, είτε από τους κτηνοτρόφους, είτε από τους καλλιεργητές, ζήτησε να ενημερωθεί ποιο είναι το πρόγραμμα καταβολής των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών. 
Τέλος, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέλυσε την προετοιμασία που γίνεται και θα ενημερώσει την ΕΘΕΑΣ για το ακριβές χρονοδιάγραμμα, ζητώντας τη συνεργασία τόσο των συνεταιρισμών, όσο και της ΕΘΕΑΣ για την ομαλή εφαρμογή των αλλαγών της νέας ΚΑΠ μέσα από την ενημέρωση των αγροτών από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.