HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παραιτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά την υπό...

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά την υπόθεση που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ περί εικονικής μεταβίβασης της εταιρείας Smart ΙΚΕ, η οποία μετά τις εκλογές του 2019 πολλαπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και πήρε 44 έργα από δημόσιους φορείς, συνολικού ύψους 902.000 ευρώ.
Θέμης Χειμάρας: Αυτή είναι η επιστολή παραίτησής του
Το κλίμα τις τελευταίες ημέρες είχε βαρύνει για τον κ. Χειμάρα, σύμφωνα με πληροφορίες και η παραίτηση ήταν μονόδρομος.
Ο ίδιος ο βουλευτής με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα αναγνώρισε πως «έφερε σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετεί» εξαιτίας των ζητημάτων που αναδείχθηκαν σε σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητά του και συμπλήρωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί και παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα επειδή «δεν θα επέτρεπα ποτέ ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους».
Μετά την παράδοση της έδρας από τον κ. Χειμάρα αυτήν καταλαμβάνει πλέον η πρώτη επιλαχούσα Ελένη Μακρή – Θεοδώρου, η οποία είναι εκπαιδευτικός και παλαιότερα βουλευτής του νομού Φθιώτιδας.
Μετά την παραίτηση η αντιπολίτευση σχολίασε τα γεγονότα με πολύ καυστικό τρόπο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως «δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα» και «συνεχίζει να κρατάει στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμη «Πάτση». Η Κουμουνδούρου συνεχίζει λέγοντας πως «επί μέρες ο κ. Μητσοτάκης κάλυπτε τις παρανομίες και το πλιάτσικο του κ. Χειμάρα και προφανώς αποδέχονταν τα ψέματα και τις γελοίες εξηγήσεις του» και «τελικά ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής για να διευκολύνει τη ΝΔ».
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι επί πέντε ημέρες «μαδούσε τη μαργαρίτα αποφεύγοντας ακόμη κι ένα άτυπο σχόλιο αποδοκιμασίας του βουλευτή του, Θέμη Χειμάρα» καταλήγοντας ότι «το επιτελικό κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής».
Σημειώνεται ότι τρεις απώλειες σε σχέση με την επομένη των εκλογών του 2019, μετράει η ΚΟ της ΝΔ μετά την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα. Προηγήθηκε η διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση μετά τις αποκαλύψεις για την ασύμβατη με τη βουλευτική του ιδιότητα επιχειρηματική δράση του.
Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2021 όταν ανακοινώθηκε η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου έπειτα από «θερμό» επεισόδιο στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.