HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη Πισπιρίγκου – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τη δολοφονία της κόρης τη...

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.
Πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει είναι ο πρώην σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος παρίσταται στη δίκη, υποστηρίζοντας την κατηγορία.
Την ίδια ημέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί να απολογηθεί και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας διαμαρτυρήθηκε έντονα προς την έδρα εξηγώντας πως είναι αδύνατον η κατηγορούμενη να έχει ολοκληρώσει την απολογία της έως τις 12 το μεσημέρι που θα αρχίσει η διαδικασία στο δικαστήριο. Ωστόσο οι δικαστές αρνήθηκαν να διακόψουν για άλλη ημέρα.

Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής
Νωρίτερα, από το δικαστήριο απορρίφθηκε η αναβολή που ζήτησε ο κ. Κούγιας. Όπως είπε η πρόεδρος: «Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο, ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο».
Και η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα αναβολής και να διακοπεί η εκδίκαση αναφέροντας πως ούτως ή άλλως είναι μια δίκη που θα διαρκέσει πολύ και επομένως θα υπάρχει ευχέρεια να εξυπηρετείται ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης
Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων που από σήμερα είναι μέλη του ΜΟΔ που θα δικάσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς και δύο αναπληρωματικών μελών. Οι ένορκοι που κληρώθηκαν είναι δύο άντρες και δύο γυναίκες, ενώ αναπληρωματικοί θα είναι μία γυναίκα και ένας άντρας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απέναντι της στην Έδρα πέντε γυναίκες και δύο άντρες.
Το δικαστήριο αμέσως μετά προχώρησε στην ανάγνωση της κατηγορίας από την εισαγγελέα, καθώς και στην εκφώνηση των μαρτύρων. Στον κατάλογο που εκφώνησε η πρόεδρος περιλαμβάνονται 52 μάρτυρες μεταξύ των οποίων πολλοί γιατροί, νοσηλευτές αλλά και ιατροδικαστής. Εκ μέρους της κατηγορουμένης, όπως δήλωσε ο συνήγορός της, θα κληθούν άλλοι 20 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων οκτώ ιατροδικαστές.
Από το πρωί βρίσκονται στο πλευρό της κατηγορουμένης η μητέρα, ο πατριός και η αδελφή της.
Παρών επίσης στα έδρανα και ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης, Μάνος Δασκάλακης, που παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή, ο οποίος αναμένεται να είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που θα καταθέσει την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.