HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΙ ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

     Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, και σε μια πολύ εγκάρδια και ζεστή περιρρέουσα ατμόσφαιρα-εν μέσω χειμώνος-οι Καμενιάνοι εόρτασαν τον πολιούχο...

     Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, και σε μια πολύ εγκάρδια και ζεστή περιρρέουσα ατμόσφαιρα-εν μέσω χειμώνος-οι Καμενιάνοι εόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Αθανάσιο. Παράλληλα, όπως έχει θεσπιστεί εδώ και πολλά χρόνια, ο Σύνδεσμος μας Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Καλαβρύτων, έκοψε την πίτα για τους μόνιμους κατοίκους των Καμενιάνων και τους επισκέπτες! 
    Την Θεία λειτουργία τέλεσαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα: Ο ιερομόναχος π. Ιάκωβος, ο οποίος τιμά ξεχωριστά το χωριό μας, καθώς και ο εφημέριός μας π. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, οι οποίοι ευλόγησαν και την πίτα στην οποία αναδείχθηκε και τυχερός ο π. Νικόλαος, κερδίζοντας το φλουρί και ένα βιβλίο του προέδρου του Συνδέσμου μας Κωνσταντίνου Νικολόπουλου-Καμενιανίτη, με τον τίτλο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ». Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους: Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμενιάνων Σπύρος Λάμπος, ο πρόεδρος και μέλη του Δ. Σ. του Συνδέσμου  μας, η πρόεδρος του Δεσινού Διαμάντω Αθανασοπούλου, σύσσωμο το εκκλησιαστικό Συμβούλιο και πολλοί επισκέπτες από κοντινούς και μακρινούς τόπους. Συμπληρώνουμε ότι η διευθύντρια του Γυμνασίου Ψωφίδας κ. Παναγοπούλου προσέφερε γλυκά για τη σημερινή μας εορτή, ως αντίδωρο της φιλοξενίας του Γυμνασίου Ψωφίδας από εμάς κατά την επίσκεψή τους προ μηνών στο χωριό μας. Ιδιαίτερη στάθηκε η επίσκεψη της εκ Σπάρτης διαμένουσας, Καμενιανίτισσας τρίτης γενιάς, της κ. Λίτσας Αγγάνη. Η κ. Αγγάνη Λίτσα αναζητώντας τις ρίζες της βρέθηκε για πρώτη φορά στο χωριό της-μας, με έκδηλα τα συναισθήματα και τη συγκίνηση. Κατά την εδώ άφιξή της, έφερε και στεφάνι που το κατέθεσε στο ηρώο του χωριού μας, στην μνήμη του εις Μικρά Ασία πεσόντος αδερφού της γιαγιάς της Γεωργίου Αθανασίου Αθανασόπουλου, αλλά και όλων των από εδώ καταγομένων λαμπρών ηρώων μας. Τιμής ένεκεν έκοψε και την πίτα του Συνδέσμου μας μαζί με τον σύζυγό της, ενώ ξεναγήθηκαν στο Μουσείο των Καμενιάνων, τα αρχαία κατάλοιπα, καθώς και σε όλα τα αξιοθέατα του χωριού, όπως και στην οικία των προγόνων της.
    Ο απόηχος της σημερινής εορτής του πολιούχου μας Αγίου Αθανασίου και των λοιπών εορτίων εκδηλώσεων, θα παραμένει ανεξίτηλος και λαμπερός, γιατί ήταν όλα όμορφα, σεμνά και κατανυκτικά. Αυτό δυναμώνει κι εμάς που με αγάπη αγκαλιάζουμε τον κόσμο, πασχίζοντας να κρατήσουμε το καντήλι της δημιουργίας και της προσφοράς για τα χωριά μας αναμμένο, σε πείσμα των καιρών.
   Χρόνια πολλά σε όλους και στους απανταχού Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, τους επισκέπτες και τους φίλους καθώς και στους εορτάζοντες! 
          Ο Άγιος Αθανάσιος να μας προστατεύει.

Το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.