HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Με αφορμή τον εορτασμό των αγίων Θεοφανίων πλήθος ευσεβών πιστών έσπευσε στις ενορίες των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας προκειμένου να εορτ...

Με αφορμή τον εορτασμό των αγίων Θεοφανίων πλήθος ευσεβών πιστών έσπευσε στις ενορίες των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας προκειμένου να εορτάσει τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου και να αγιασθεί με τα σωτήρια ύδατα του Μεγάλου Αγιασμού.
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα του Γέροντος Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.
Μετά το πέρας αυτής, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας μαζί με τον Σεβασμιώτατο προκάτοχό του τέλεσαν, κατά την παράδοση, στον λιμένα του Αιγίου τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων. Η ηλιόλουστη μέρα ευνόησε την παρουσία εκατοντάδων Αιγιωτών, ενώ τολμηροί νέοι έπεσαν στα κρύα νερά του Κορινθιακού Κόλπου για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στους πιστούς και ιδιαιτέρως τους νέους, ευχήθηκε ο βαπτισθείς Κύριος να φωτίζει, να ευλογεί και να αγιάζει τη ζωή τους, την οποία, όπως επεσήμανε, θα πρέπει να οικοδομήσουν πάνω σε ασφαλές θεμέλιο, που είναι ο ίδιος ο Χριστός, Εκείνος που πάντοτε είναι κοντά μας και δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. “Σήμερα, ημέρα εορτής των Θεοφανίων, όλοι μας θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν θα έχουμε ποτέ ηρεμία, γαλήνη, ευτυχία και πρόοδο, αν δεν φέρουμε τον Επιφανέντα Χριστό στην καρδιά μας και τη Χάρη του Θεού μέσα μας.”
Επιπροσθέτως, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Τοπικής μας Εκκλησίας για τους νέους και τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά στο πρώτο Συνέδριο Νεολαίας που θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 στο Αίγιο, με θέμα «Οι νέοι και οι προοπτικές τους στον σύγχρονο κόσμο». Με το Συνέδριο αυτό η Ιερά Μητρόπολή μας ανοίγει έναν άμεσο και γόνιμο διάλογο με τους νέους, με σκοπό να αφουγκραστεί τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους, εκφράζοντας εμπράκτως τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη και την αγάπη της προς εκείνους, που αποτελούν την εγγύηση για μια ζωντανή Εκκλησία.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος διένειμε μία ευλογία στους νέους που μετείχαν στην φετινή τελετή της ρίψης του Τιμίου Σταυρού, συγχαίροντάς τους εγκαρδίως, ενώ αντάλλαξε θερμές ευχές με τους πιστούς για μία καλή και ευλογημένη χρονιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.