HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ (ΦΩΤΟ)

Την ιστορική Ιερά Μονή και σύμβολο του Έθνους, την Αγία Λαύρα επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη...

Την ιστορική Ιερά Μονή και σύμβολο του Έθνους, την Αγία Λαύρα επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παραβρέθηκε στο πάνδημο Μνημόσυνο για την 79η επέτειο από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, μετά το επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Καλαβρύτων στο "Οραμα", επισκέφθηκε και την ιστορική Μονή.
Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που συνόδευε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, υποδέχθηκε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός και την ξενάγησε, με τον γνωστό γλαφυρό και ουσιαστικό του λόγο, σε όλο το Μοναστήρι, στο Μουσείο που εκτίθεται μεταξύ άλλων σημαντικών κειμηλίων και το Ιερό Λάβαρο της Επανάσταης του 1821, στο Καθολικό της Μονής και τον Ιστορικό Ναό που έγινε η ορκωμοσία των αγωνιστών του '21.
Στο τέλος η κ. Σακελλαροπούλου απόλαυσε την ζεστή φιλοξενία στο Αρχονταρίκι της Μονής και αναχώρησε για την Αθήνα.
Η κ. Σακελλαροπούλου απλή, ευπροσήγορη και προσηνής, έμεινε για περισσότερη από μία ώρα στην Μονή, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της, έχοντας μάλιστα και εξαιρετικές γνώσεις, η ίδια, σε θέματα ναοδομίας, εικονογραφίας και ιστορίας.
Στο Αρχονταρίκι, δέχθηκε εκτός τα εξαιρετικά φιλέματα και τα αναμνηστικά δώρα των Μοναχών αλλά και την πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία και πάλι τα Καλάβρυτα, μια πρόσκληση που με χαρά αποδέχθηκε. 
ρεπορτάζ για το kalavrytanews.com
Νίκος Κυριαζής   

   

{full_page}

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.