HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Διάλεξη - Σταθμός για την διαγενεακή επίπτωση του τραύματος του πολέμου και του ολοκαυτώματος

Δεύτερη μέρα χθες Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, του συνεδρίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Επιστημονικής...

Δεύτερη μέρα χθες Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, του συνεδρίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών και στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Canyon στα Καλάβρυτα, απολαύσαμε μια ξεχωριστή διάλεξη από τον Καθηγητή της Ψυχιατρικής Λ. Παπαγεωργίου με θέμα «H διαγενεακή επίπτωση του τραύματος του πολέμου και του ολοκαυτώματος» που αφορά την διαγενεακή επίπτωση του ψυχικού τραύματος του πολέμου, και ήταν αφιερωμένη στους εκτελεσθέντες πατριώτες του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και στα θύματα της ευρύτερης περιφέρειας των Καλαβρύτων.
Ο παγκοσμίου φήμης ομιλητής Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό αποτελούμενο κυρίως από την "αφρόκρεμα" της επιστημονικής κοινότητας και δίπλα από ένα "βαρύ" προεδρείο που αποτελούνταν από τους καθηγητές, Αρκαδόπουλο, Πικουλή και Φιλλίπου, μετά από προσφώνηση του Γ. Ζωγράφου, έδωσε μια μνημειώδη διάλεξη. Ο ομιλητής με γλαφυρό και κατανοητό λόγο, χωρίς να απαιτεί από τον ακροατή να είναι εξειδικευμένος επιστήμονας, ένωσε έννοιες και καταστάσεις συνδυάζοντας αριστοτεχνικά τις διαγενεακές επιπτώσεις του τραύματος του πολέμου και του ολοκαυτώματος, μέσα από τον Αχιλλέα και τον Έκτορα, τον Αριστοτέλη και τον Πλούταρχο, τον Πλάτωνα και τον Παλαμά, τον Μωυσή και τον Θαλή, την Στύγα και τα Καλάβρυτα.
Ήταν μια διάλεξη υψηλοτάτου επιπέδου από έναν συμπατριώτη μας, Αρκά στην καταγωγή με τα πρώτες του γνώσεις να τις λαμβάνει στο σχολείο της Δάφνης Καλαβρύτων, με το ακροατήριο στο τέλος της διάλεξης να χειροκροτεί παρατεταμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.