HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νίκος Βούτσης από Καλάβρυτα: Οι Γερμανικές αποζημιώσεις νομικά βάσιμες και ηθικά ενεργές (ΦΩΤΟ)

Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου. Ο κ. Βούτσης επισκέ...

Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου. Ο κ. Βούτσης επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων και το Δημαρχείο Καλαβρύτων όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο. Ο κ. Βούτσης το απόγευμα της Παρασκευής μίλησε στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων σε εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
 Ο κ. Βούτσης  τόνισε πως οι αποζημιώσεις και διεκδικήσεις είναι «απολύτως νομικά βάσιμες κατά το Διεθνές Δίκαιο και ηθικά είναι διαχρονικά ενεργές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πολλά στίγματα και λάθος πολιτικές στην αντιμετώπιση των θεμάτων των πολλαπλών κρίσεων που μαστίζουν τον κόσμο. Η ακροδεξιά επιβίωση και στροφή σε χώρες της ΕΕ ευνοείται από την αποδυνάμωση του αντιφασιστικού κινήματος και με αυτή την έννοια οι απαιτήσεις της χώρας μας με βάση τις σχετικές αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων το 2019, είναι ένα επιπλέον αναγκαίο στοιχείο για να επουλωθούν τραύματα, όχι μόνο για τον λαό μας αλλά και για την ίδια την υπόσταση και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαιρετίζουμε τους αντιφασίστες Γερμανούς, κόμματα, δικηγόρους, παράγοντες του δημόσιου βίου που έχουν ταχθεί αλληλέγγυοι σε αυτή την απαίτηση του ελληνικού λαού». 
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να δημιουργηθεί στα Καλάβρυτα παράρτημα του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου η να δημιουργηθεί ένα ετήσιο φόρουμ αντίστοιχο του φόρουμ των Δελφών.

Ανακοίνωση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων
Σε ανακοίνωσή του η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων τονίζει: 
«Ευχαριστούμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν στην συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στις εκδηλώσεις για το Ναζιστικό έγκλημα των Γερμανών στα Καλάβρυτα στις 13/12/1943. Η παρουσία του ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ τέως προέδρου της Βουλής, τιμητική για την πόλη μας, ξεδίπλωσε όλες τις πλευρές για τις οφειλές του Γερμανικού κράτους στην πατρίδα μας. Ανάφερε όλες τις ενέργειες που έγιναν για τις απαράγραπτες και ενεργές απαιτήσεις της χώρα μας. Κατατεθήκαν κείμενα και βιβλιογραφία αυτών που για πρώτη φορά έγιναν με την ομόφωνη απόφαση για  ρηματική διακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων προς το Γερμανικό κράτος. Αποτελεί συμβολή υψίστης πολιτικής σημασίας   για τις επόμενες κυβερνήσεις στην διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων. Δυστυχώς κάποιες ανεκδιήγητες φωνές που εκτοξεύονται, από αναξιόπιστους που δυστυχώς κατέχουν και δημόσια αξιώματα, δεν μπορούν να κρύψουν την ιδιοτέλεια που τους χαρακτηρίζει για λόγους καθαρά κομματικούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καλαβρύτων θα είναι πάντα μακριά από κάθε είδους κομματικές σκοπιμότητες για τόσο σοβαρά θέματα . Θα  συμβάλλει πάντοτε στην διατήρηση της μνήμης απέναντι στην λήθη που κάποιοι με την αναθεώρηση της ιστορίας επιδιώκουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.