Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σημαντικοί επιστήμονες και προσωπικότητες για ένα τριήμερο στα Καλάβρυτα

Από σήμερα Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στα Καλάβρυτα, Διημερίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και...

Από σήμερα Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στα Καλάβρυτα, Διημερίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών, αφιερωμένο τιμητικά στην συμπλήρωση, σε λίγα 24ωρα, 79 ετών από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.
Κατά την εναρκτήρια τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 8:00 μ.μ., εκτός από τους επίσημους χαιρετισμούς, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον επίτιμο προσκεκλημένο πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντ. Αυγερινό με θέμα «Παρελθόν, παρόν και μέλλον» και ακολουθεί ο Μ. Κουτσιλιέρη, Ενδοκρινολόγο, Καθηγητή με θέμα «Γήρας, Χρόνια νοσήματα και Αρχέγονα Κύτταρα».
Ο τιμητικός τίτλος του συνεδρίου είναι «H διαγενεακή επίπτωση του τραύματος του πολέμου και του ολοκαυτώματος». Η εκδήλωση περιλαμβάνει διάλεξη του Καθηγητή της Ψυχιατρικής Λ. Παπαγεωργίου που αφορά την διαγενεακή επίπτωση του ψυχικού τραύματος του πολέμου, και είναι αφιερωμένη στους εκτελεσθέντες πατριώτες του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και στα θύματα της ευρύτερης περιφέρειας των Καλαβρύτων.
Στο Συνέδριο αυτό συμμετέχουν διακεκριμένοι Χειρουργοί από πολλά Νοσοκομεία της Ελλάδας, συμβάλλοντας στο υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προγράμματος. «Το συνέδριο είναι ευκαιρία ανταλλαγής επιστημονικών απόψεων αλλά και τόπος συνάντησης των ιατρών και των συνεργατών Καλαβρυτινής καταγωγής. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τα Καλάβρυτα η συγκέντρωση προσωπικοτήτων της Χειρουργικής Εταιρείας από το Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον Ιδιωτικό τομέα» επισημαίνει στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS ο Καλαβρυτινός πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου, πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και Διευθυντής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», Γιώργος Ζωγράφος.
Στα πλαίσια του συνεδρίου στις 9/12, ώρα 19.30 θα γίνει τιμητική αναφορά στον εκλιπόντα ιατρό Νίκο Ραζή, ο οποίος προσέφερε επί σειρά ετών ιατρικές υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.
Στις ενότητες του Συνεδρίου περιλαμβάνονται:
➠ χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του στομάχου και παχέος εντέρου,
➠ οστεοπόρωση,
➠ νεωτέρα δεδομένα στο θηλώδες καρκίνωμα του θυρεοειδούς και
➠ ελάχιστα επεμβατική χειρουργική.
Θα πραγματοποιηθούν δεκάδες ακόμη επιστημονικές και ιατρικές διαλέξεις ενώ η λήξη του συνεδρίου είναι μεθαύριο Κυριακή, ώρες 13.30 – 14.30, με τα συμπεράσματα και τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας για το 2023, από τον κ. Ζωγράφο.
Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Μαρούλης Ιωάννης Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, Μιχαλάκη Μαρίνα Διευθύντρια Ενδοκρινολογίας του ΠΓΝΠ, Μπίρμπας Αλέξης τέως Διευθυντής Παιδοχειρουργικής του Καραμανδανείου, Σκάρπας Γεώργιος Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΠΓΝΠ, Σφυρή Ιωάννα, Διοικήτρια Νοσοκομείου Καλαβρύτων. Μαζί τους δεκάδες επιστήμονες από Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, «Λαϊκό», «Γ. Γεννηματάς», «Ιπποκράτειο» κ.ά. μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.