HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

“Τα Χριστούγεννα των Πολέμων” από το Πολεμικό Μουσείο στην Τρίπολη με αναφορές στα Καλάβρυτα

Το παράρτημα Τρίπολης του Πολεμικού Μουσείου, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα, ιστορικής αναδρομής, σε γεγονότα που έγιναν στα πεδία των μαχών της...

Το παράρτημα Τρίπολης του Πολεμικού Μουσείου, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα, ιστορικής αναδρομής, σε γεγονότα που έγιναν στα πεδία των μαχών της ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στην Μικρασιατική Εκστρατεία, στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και στο δραματικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου, στην Τρίπολη, στις 7.30 το απόγευμα και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου της Τρίπολης.
Την νομική έρευνα και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχουν, ο διευθυντής του Μουσείου, Σμήναρχος Δημήτρης Φωτόπουλος και ο υποψήφιος διδάκτορας ιστορίας, Χρήστος Αγγελόπουλος.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφηγήσεις και θα πλαισιώνεται από βυζαντινούς ύμνους των Χριστουγέννων (Βυζαντινός Χορός Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τρίπολης).
Στο χώρο, θα εκτίθενται δύο έργα κλασικής ελαιογραφίας, από τις προσωπικές συλλογές φίλων του Πολεμικού Μουσείου. Τα έχει φιλοτεχνήσει η ζωγράφος – προσωπογράφος Μαριλύ Ξαγά – εντάσσονται στην ομάδα έργων της με τίτλο “Δια την Ορθοδοξίαν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.