HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΛΣΑ(λά)Τ...α - Τίποτα δεν επηρεάζει τον Δήμο Καλαβρύτων η ανακοίνωση του αριθμού των δημοτών

Τα νούμερα με τους δημότες από την απογραφή, που παρουσίασε χθες 30 Δεκεμβρίου η ΕΛΣΑΤ, και που δείχνει το Δήμο Καλαβρύτων να έχει 14.842 ω...

Τα νούμερα με τους δημότες από την απογραφή, που παρουσίασε χθες 30 Δεκεμβρίου η ΕΛΣΑΤ, και που δείχνει το Δήμο Καλαβρύτων να έχει 14.842 ως απογραφή νομίμων, δηλαδή δημοτών και που δείχνει τεράστια διαφορά σε σχέση με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021 που δημοσιεύθηκαν το καλοκαίρι και παρουσίαζαν το Δήμο Καλαβρύτων με αριθμό πληθυσμού 9.281, έχει προκαλέσει σύγχυση.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Η ΕΛΣΑΤ δημοσίευσε χθες ως όφειλε (έπρεπε εως τέλος του έτους της χρονιάς απογραφή να δημοσιευθούν τα στοιχεία) παρουσίασε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου τα στοιχεία δημοτολογίων ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. Η απογραφή του πραγματικού πληθυσμού με τα οριστικά στοιχεία, σύμφωνα με ρεπορταζ του kalavrytanews.com, θα παρουσιαστούν την Άνοιξη (πιθανότατα τέλος Μαρτίου). Εκεί σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, ο πραγματικός πληθυσμός από την απογραφή θα είναι κοντά στα προσωρινά στοιχεία και θα κυμανθεί στους 9.400 κατοίκους.
Ερωτηθείς σχετικά από το kalavrytanews.com, o Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος μας δήλωσε οτι: "από την αρχή της διαδικασίας υποστηρίζαμε σθεναρά, οτι ο τρόπος απογραφής είχε προβλήματα. Οι απογραφείς στην πλειοψηφία τους δεν εμφανίστηκαν στα χωριά μας με αποτέλεσμα να μην γίνει φυσική απογραφή. Αυτό σε συνδυασμό των προβλημάτων στην ηλεκτρονική απογραφή, φέρνουν αποτέλεσμα με ιστορικό χαμηλό για τον Δήμο Καλαβρύτων, κατατάσσοντά το στους Δήμους κάτω των 10 χιλιάδων κατοίκων με ότι αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα". Τα σημερινά αποτελέσματα της ΕΛΣΑΤ και η τεράστια απόκλιση δημοτών εγγεγραμμένων στο δημοτολόγιο Καλαβρύτων σε σχέση με τον αρισθμό απογραφής μονίμων κατοίκων δείχνει ξεκάθαρα οτι υπάρχει ζήτημα στον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η απογραφή. 
Τον Μάρτιο τα... νεότερα
Συμπερασματικά, δεν ανακοινώθηκε το πραγµατικό αποτέλεσµα της απογραφής, αλλά πόσοι είναι εγγεγραµµένοι στα δηµοτολόγια και έτσι να καθοριστεί ο αριθµός των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια
Τέλη Μαρτίου σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας θα παρουσιαστούν τα στοιχεία μονίμου πληθυσμού με τα Καλάβρυτα να είναι κάτω από 10 χιλιάδες. Αποτέλεσμα "κακό" για τον Δήμο Καλαβρύτων αφού σημαίνει, συμπαντικές μειώσεις σε χρηματοδοτήσεις. Να σημειώσουμε οτι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Μαρτίου θα διεξαχθούν και οι Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου με το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων να συρρικνώνεται σε 19 Δημοτικούς Συμβούλους από 25 που είναι σήμερα.         

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.