HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα MyΘέρμανση

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα (7/11) θα ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολ...

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα (7/11) θα ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.
Περίπου 1,3 εκατομμύρια είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης τη φετινή περίοδο, με τις αιτήσεις να ξεκινούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα myΘέρμανση.
H πρώτη πληρωμή
Η πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει στις 21 Δεκεμβρίου και αυτή θα αφορά τους νέους δικαιούχους για αγορές που θα έχουν γίνει ως τις 30 Νοεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία θα υπάρξει προκαταβολή σε όσους ήταν δικαιούχοι και πέρσι, ανεξάρτητα από το αν έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσίμων ή όχι.
Στο τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η δεύτερη πληρωμή, προς όσους δικαιούχους έχουν αγοράσει καύσιμα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2023. Στις 28 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα για αγορές καυσίμων ως τις 31 Μαρτίου 2023.
Σχετικά με το ύψος του επιδόματος, το ποσό θα φτάσει ως 800 ευρώ για τους κατοίκους του 90% της επικράτειας. Στις περιοχές όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες η επιδότηση μπορεί να φτάσει ως και 1.000 ευρώ. «Αποτελεί ακόμη ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά δίπλα στα ελληνικά νοικοκυριά και κατά την παρούσα ενεργειακή κρίση», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών.
Τέλος, διπλό επίδομα μέχρι 1.600 ευρώ θα λάβουν όσοι είναι νέοι δικαιούχοι, που δεν θα χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο για να ζεσταθούν φέτος. Επίσης, στην ίδια κατηγορία δικαιούχων για το διπλό επίδομα εντάσσονται και όσοι επιστρέφουν στο πετρέλαιο θέρμανσης, όσοι χρησιμοποιούν άλλη επιδοτούμενη καύσιμη ύλη ή την τηλεθέρμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.