HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

H Ρωσία σφυροκοπάει το Κίεβο με πυραυλικές επιθέσεις

H Ρωσία σφυροκοπάει το Κίεβο με πυραυλικές επιθέσεις και μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχει ρίξει περίπου 100 πυραύλους, με αποτέλεσμα να ...

H Ρωσία σφυροκοπάει το Κίεβο με πυραυλικές επιθέσεις και μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχει ρίξει περίπου 100 πυραύλους, με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές συνοικίες.
«Περίπου 100 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την Κασπία Θάλασσα, τη (ρωσική) περιοχή Ροστόφ και από τη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Γιούρι Ιγκνάτ, εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, διευκρινίζοντας πως «μέχρι τώρα, δεν έχει καταγραφεί η χρήση επιθετικών drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών)».
Μάλιστα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρίας Κιρίλο Τιμόσενκο σε ανάρτηση στο Telegram σημείωσε πως «οι Ρώσοι τρομοκράτες διεξήγαγαν μια νέα σχεδιασμένη επίθεση εναντίον ενεργειακών υποδομών. Η κατάσταση είναι κρίσιμη». Όπως είπε, η κατάσταση στην πρωτεύουσα Κίεβο, που επλήγη από πολλούς πυραύλους, είναι «εξαιρετικά δύσκολη». «Επιβλήθηκαν ωράρια ειδικών έκτακτων διακοπών ρεύματος», πρόσθεσε.
Επίσης, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, είπε από την πλευρά του πως τουλάχιστον τρεις ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια κατοικιών. «Στη συνοικία Πετσέρσκ, σε ένα από τα κτίρια που επλήγησαν από πύραυλο, οι διασώστες ανέσυραν το πτώμα ενός ανθρώπου», δήλωσε στο Telegram.
«Τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τη μαζική επίθεση ρωσικών πυραύλων,» ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.
«Στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», έγραψε στο Telegram. «(Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης) προκάλεσε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ουκρανία, κυρίως στο Κίεβο, για να εξισορροπήσει το δίκτυο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.