HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Η ΣΤΕΓΗ Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ πραγματοποίησε 3ήμερη εκδρομή στις 28έως30\10\2022 στη Βυζαντινή Οχρίδα. Με βάση την πόλη ...

Η ΣΤΕΓΗ Καλαβρυτινών και φίλων Πάτρας ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ πραγματοποίησε 3ήμερη εκδρομή στις 28έως30\10\2022 στη Βυζαντινή Οχρίδα.
Με βάση την πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ, την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, επισκέφθηκαν στις τρεις αυτές ημέρες τα σπουδαιότερα μέρη όπως τη ΜΠΙΤΟΛΑ, την αρχαία Βυζαντινή ΗΡΑΚΛΕΙΑ ,(ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ) τα παλαιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες του ΑΓ. ΚΛΗΜΗ, την ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥΣΑ και την ΑΓ. ΣΟΦΙΑ, το ΚΑΣΤΡΟ ΣΑΜΟΥΗΛ, αλλά και το ΡΩΜΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. 
Η πανέμορφη κρουαζιέρα στην λίμνη καθώς και το ωραιότατο Βυζαντινό μοναστήρι του ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες χτισμένο στο 10ο αιώνα όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής, το Μουσείο ΝΕΡΟΥ κατέπληξαν τα μέλη της ΣΤΕΓΗΣ . Μουσική βραδιά σε ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς και όχι μόνο ήταν το φινάλε της εκδρομής στην Οχρίδα .
Τέλος ο πρόεδρος της Στέγης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ Παναγιώτης Φραντζής αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντας στην εκδρομή αυτή, υποσχέθηκε ότι στιγμές σαν κι αυτές που ζήσαμε θα έρθουν σύντομα κι άλλες ακόμη πιο όμορφες τόσο στο Εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.