HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε κυκλοφορία νέο βιβλίο του Μητροποπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου

Το τελευταίο του βιβλίο παρουσίασε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. Βιβλίο που μάλιστα θα διανέμεται δωρεάν σ...

Το τελευταίο του βιβλίο παρουσίασε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. Βιβλίο που μάλιστα θα διανέμεται δωρεάν σε όποιον επιθυμεί να το αποκτήσει. Όπου αποτυπώνονται αφ’ ενός η ιστορία και τα παιδικά χρόνια του Αμβροσίου, αφ’ ετέρου οι σκέψεις του για τα κακώς κείμενα του σύγχρονου κόσμου. Εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου είναι «Κραυγή Απογνώσεως».
Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Σεβασμιότατος, απ’ όταν παραιτήθηκε από Μητροπολίτης, δεν μπόρεσε να σταματήσει να γράφει κείμενα βλέποντας τα γεγονότα γύρω του. «Έγραφα κείμενα με τίτλο ‘Κραυγή Αγωνίας’ και τα έστελνα με email», είπε και πρόσθεσε: «Όμως όταν βλέπω ότι η Ελλάδα καταστρέφεται, η Εκκλησία πρόδωσε την Αποστολή της, η Κραυγή Αγωνίας έγινε Κραυγή Απογνώσεως».
«Είπα αυτά τα κείμενα να μη χαθούν. Έτσι προχώρησα στη δημοσίευση τους, με αυτό το βιβλίο το οποίο θα διανέμεται δωρεάν από το βιβλιοπωλείο», τόνισε.
Και συμπλήρωσε: «Εδώ μέσα θα δείτε τη σημερινή κοινωνία και τα χάλια μας. Και όλο θα γίνεται χειρότερα. Και στο εξώφυλλο έχω τη φωτογραφία που που είμαι γονατιστός και παρακαλώ την Παναγία αφήνοντας την αγωνία της ψυχής μου για όλα αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία που αλλάζει και στην Ελλάδα μας που αλλάζει».
Ο Σεβασμιότατος εξήγησε: «Δεν είμαι ευτυχής για όσα συμβαίνουν. Ο πατέρας να ασχημονεί στο 12χρονο κοριτσάκι και τόσα άλλα… Και παλιά γινόντουσαν αλλά όχι σε τέτοια έκταση. Διότι υπήρχε ο φόβος του Θεού που τα συγκρατούσε».
Έδωσε και το παράδειγμα του πώς ζούσε η παλαιότερη γενιά από την προσωπική του εμπειρία. «Με αξίωσε ο Θεός να είμαι σε μια αλλιώτικη γενιά. Τότε που οι γονείς μας, μας έπαιρναν απ’ το χέρι και μας πήγαιναν στην Εκκλησία. Μεγάλωσα στην Πάτρα, στον Ναό του Παντοκράτορος. Τα σκαλοπάτια του Ναού ήταν πάντα γεμάτα από παιδάκια και όποιος πείραζε τον διπλανό σου φώναζες τον νεωκόρο κι εκείνος ερχόταν να διώξει τον ενοχλητικό και ειδοποιούσε αμέσως τους γονείς. Πηγαίναμε κατηχητικό στην Παντάνασσα και ήμασταν 300 μαθητές! Κανείς δεν μας υποχρέωνε να πάμε. Αλλά πηγαίναμε γιατί ζούσαμε με τον Εκκλησιασμό. Τώρα δυστυχώς χάθηκε η επαφή με τον Θεό», είπε. Και εκμυστηρεύτηκε ότι ο ίδιος διάβαζε για τα διαγωνίσματα, «πάντα στον Ναό επειδή είχε ησυχία».
«Έχουμε πάρει στραβά τον δρόμο πλέον. Και εδώ στο βιβλίο τα γράφω όλα. Γράφω και για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την… γάτα στο γραφείο. Μα είναι δυνατόν;», αναρωτήθηκε.


Στο βιβλίο αυτό αναδημοσιεύονται μερικά από τα κατά καιρούς άρθρα του Σεβασμιωτάτου, εις τα οποία με βαθύτατο πόνο της ψυχής του περιγράφει τον ηθικό εκτροχιασμό της συγχρόνου Κοινωνίας ως αποτέλεσμα της απομακρύνσεως του συγχρόνου ανθρώπου από την αγκαλιά του Θεού, δηλ. από την Μητέρα Εκκλησία! Η άλλοτε Χριστιανική Χώρα, η Ελλάδα μας, η κοιτίδα της Ορθοδοξίας και του Ελληνο-Χριστιανικοῦ Πολιτισμού, αποβάλλει τώρα πλέον τον χριστιανικό της χαρακτήρα και με αργά μεν πλην όμως και σταθερά βήματα μετατρέπεται σε μία ζούγκλα άγριων θηρίων. Η ανηθικότης και η εγκληματικότης επεκτείνονται σταθερά. Ο Διάβολος πλέον κυριαρχεί!
Το βιβλίο αυτό διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ», οδός Ερμού, αριθμ. 21- εις το Αίγιον, (τηλ. 26910 29 333), αποστέλλεται δε και ταχυδρομικώς εις όλη την Ελλάδα, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να μας αποστείλουν το ποσόν των 4.00 € σε γραμματόσημα διά τα ταχυδρομικά έξοδα αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.