HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΟΥΣΟΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Εδώ θέλουν να κάνουν λατομείο...

Το θέμα του Λατομείου των Λουσών που αποκάλυψε στο προηγούμενο φύλλο η εφημερίδα "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΎΤΩΝ, έχει πάρει διαστάσεις. Μετά τις ...

Το θέμα του Λατομείου των Λουσών που αποκάλυψε στο προηγούμενο φύλλο η εφημερίδα "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΎΤΩΝ, έχει πάρει διαστάσεις. Μετά τις αποκαλύψεις, το δημοτικό συμβούλιο Καλαβρύτων με ομόφωνη απόφασή του λέει "οχι" στο λατομείο. Ερωτήσεις στην Βουλή κατέθεσαν οι Βουλευτές Μάρκου και Αναγνωστοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και Τσιγκρής από ΝΔ.
Το μεγάλο αυτό θέμα δεν μένει μόνο εκεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι μέσα σε ελατοδάσος του Χελμού, στους Κάτω Λουσούς. Πρόκειται για τοποθεσία μεταξύ της τοποθεσίας  Καστράκι και της θέσης Προφήτης Ηλίας, με ιδιαίτερο φυσικό αλλά και πολιτιστικό πλούτο.
Όπως ειναι γνωστό οι πρόεδροι και εξωραϊστικοί σύλλογοι χωριών των Καλαβρύτων έχουν προχωρήσει σε καταγγελία για το θέμα και έπεται και συνέχεια. 

Οι εργασίες για την διερεύνηση κοιτασμάτων μαρμάρων, σύμφωνα με τα  όσα αναφέρει το έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, θα πραγματοποιηθούν σε τρείς συγκεκριμένες εκτάσεις, που όλες τους βρίσκονται στην θέση Κάτω Λουσοί.
Η πρώτη έκταση είναι 149.980 τ.μ., η δεύτερη 149.940 τ.μ. και η τρίτη 149.987,5 τ.μ. Πρόκειται δηλαδή για ένα μεγάλο λατομείο που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που βρεθούν κοιτάσματα μαρμάρου, το οποίο θα καταλαμβάνει περισσότερα από 400 χιλιάδες τ.μ.
Το σημείο του οικισμού
Ένας ορεινός οικισμός, με ελάχιστους κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011 λιγότερους από 60) που όμως βρίσκεται σε μία κομβική θέση και σε ότι έχει να κάνει με μέρη που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και μία σημαντική τουριστική προβολή, σε έναν τομέα που τα Καλάβρυτα έχουν κάνει μεγάλα άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια.
Βλέπετε ο οικισμός τω Κάτω Λουσών είναι αρκετά κοντά στα Σπήλαια Λιμνών που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας με μεγάλη επισκεψιμότητα.
Το να λειτουργεί κοντά σε αυτά ένα λατομείο (ακόμα και στην περίπτωση που οι τρείς δημόσιες εκτάσεις που αναφέρονται στο έγγραφο δεν είναι στην θέση  Κακοπετριές θα είναι σε θέση κοντά στον οικισμό) μόνο θετικό δεν θα είναι για την τουριστική προβολή του μέρους.
Επιπλέον οι κάτοικοι δεν πρόκειται να αφήσουν καμία εργασία ή παρέμβαση που να σιγοτρώει μια πλαγιά που βρίσκεται απέναντι από τα σπίτια και τα χωριά τους, βλέποντας ένα θέαμα που σίγουρα θα τους πληγώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.