HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: ΜΕΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ

«Ανάσα» στους δημότες της Αιγιάλειας δίνει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μειώσει το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ σε μια εποχή μάλιστα που το σύνη...

«Ανάσα» στους δημότες της Αιγιάλειας δίνει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μειώσει το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ σε μια εποχή μάλιστα που το σύνηθες είναι οι γενικευμένες αυξήσεις.
Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Γιώργος Ντίνος: «Γνωρίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση των δημοτών.
Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αποφασίσαμε, λοιπόν, όχι μόνο να μην προχωρήσουμε σε αύξηση, "αλλά καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά το τιμολόγιο".
Οι μειώσεις αφορούν καταρχάς σε όλους τους ορεινούς οικισμούς (είτε υπάρχει φυσική ροή νερού είτε όχι) και προσδιορίζεται σε 100 δωρεάν κυβικά νερού. Τα πρώτα 100 κυβικά είναι δωρεάν, από τα 101 έως τα 400 η τιμή είναι 30 λεπτά ανά κυβικό.
Αν υποθέσουμε ότιμία μέση οικογένεια καταναλώνει περίπου 180 κ.μ., πάνω από το 50% της κατανάλωσης του νερού θα είναι δωρεάν.
Όσον αφορά στους παραλιακούς οικισμούς της Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας (από το Λαμπίρι ως την Αιγείρα) και τον αστικό ιστό του Αιγίου, καθώς και τις κοινότητες - οικισμούς του Αιγίου, η μείωση του τιμολογίου είναι οριζόντια και ανέρχεται στο 5%.
«Η μείωση έγινε εφικτή λόγω της χρηστής πολιτικής και διαχείρισης που κάνουμε. Πριν από δύο χρόνια η ΔΕΥΑΑ σύναψε συμφωνία με την εταιρεία «Φυσικό Αέριο Α.Ε.» με κλειστή τιμή. Η ΔΕΥΑΑ είχε το δικαίωμα της προαίρεσης και το άσκησε, οπότε η κλειστή τιμή ισχύει για έναν επιπλέον χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να διατηρήσουμε την τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί η ΔΕΥΑΑ σε τιμές προ κρίσης και θα διατηρηθεί αυτή η τιμή έως και το τέλος Οκτωβρίου του 2023, δηλαδή για ένα ακόμη έτος.
Γνωρίζοντας τι περνούν οι δημότες μας, θέλαμε να κάνουμε ό,τι δεν πράττουν οι μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις. να μειώσουμε το κόστος για τον καταναλωτή.
Θεωρώ ότι είναι μία πολύ γενναία απόφαση για μία τιμολογιακή πολιτική που ευεργετεί τους δημότες μας» καταλήγει ο κ. Ντίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.