HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας καλεί τα μέλη της και όλους τους Καλαβρυτινούς που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής ή τυχαίνει να βρ...

Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας καλεί τα μέλη της και όλους τους Καλαβρυτινούς που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής ή τυχαίνει να βρίσκονται στην πρωτεύουσα στις αρχές Δεκεμβρίου, στο ετήσιο τρισάγιο που τελείται κάθε χρόνο στη μνήμη των τραγικών θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Το τρισάγιο, που τελείται στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο Νέο Κόσμο – Λαγουμιτζή και Φρειδερίκου Σμιθ – Αθήνα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο εκάστου Δεκεμβρίου, θα γίνει φέτος την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, με ώρα ενάρξεως 11:00. Θα ακολουθήσει καφές στο καφενείο της πλατείας.
«Η φετινή εκδήλωση της Ένωσης στο Δουργούτι, όπως λέγεται η γειτονιά στην οποία βρίσκεται η πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, έχει φέτος έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευθύμιος Βαζαίος. Πράγματι, η ιστορία του ∆ουργουτίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη µε την εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα. Στο ∆ουργούτι εγκαταστάθηκαν Έλληνες από τη Σμύρνη, το Αϊβαλί, τη Σύλλη, την Τραπεζούντα, τη Σαμψούντα και άλλες περιοχές της Μικράς Ασίας. Είχαν προηγηθεί Αρμένιοι πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Ελλάδα λίγο πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή.
«Κάτοικοι, τοπικοί σύλλογοι και φορείς, έχουν αγκαλιάσει τους Καλαβρυτινούς που μαζεύονται μια φορά το χρόνο στην ‘πλατεία τους’, καθώς αναγνωρίζουν στο δράμα των Καλαβρύτων σημάδια και της δικής τους τραγωδίας και του ξεριζωμού», τόνισε ο κ. Βαζαίος.
Στην εκδήλωση της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας συμμετέχει πλήθος συμπατριωτών, αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων, καθώς και εκπρόσωποι Καλαβρυτινών συλλόγων. Ομιλητής φέτος θα είναι ο Κύριος Κωνσταντίνος Πόλκας, γιος του αείμνηστου Δημάρχου Πάνου Πόλκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.