HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 Η ξενοκίνητη Χούντα – Δικτατορίας του 1967 βασάνισε, φυλάκισε, εξόρισε, λογόκρινε, φίμωσε και έκλεισε τον τύπο και τα ...

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973
Η ξενοκίνητη Χούντα – Δικτατορίας του 1967 βασάνισε, φυλάκισε, εξόρισε, λογόκρινε, φίμωσε και έκλεισε τον τύπο και τα δημοκρατικά μέσα ενημέρωσης.
Άρχισε, με την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου και όλης της νεολαίας της εποχής, να κλονίζεται και στο τέλος να καταρρέει.
Η 17η Νοέμβρη του 1973 είναι των νέων πηγή αγώνων και ελπίδας και για το σήμερα, που με άλλη μορφή η παγκόσμια και ντόπια πλουτοκρατία αδιαφορεί για τους λαούς και τις ζωές των ανθρώπων, κάθε τόσο δημιουργώντας πολέμους με θύματα έως εξυπηρέτηση των στόχων.
Επειδή είμαστε μπροστά σε μια παγκόσμια φτωχοποίηση, είναι η 17η Νοέμβρη μια μέρα που πρέπει να αρχίσει ξανά η αντίσταση κατά της πείνας, της καταπίεσης των λαών και των εργαζομένων, κατά των πολέμων, ενάντια στην κλιματική αλλαγή και ενάντια στα γενοβόλα συστήματα των ρεβιζιονιστικών πράξεων.
Επειδή η ακρίβεια έχει σκοπιμότητα, επειδή η υγεία και η παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά, επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση με μονομέρειες βαφτίζει τις περικοπές δράσεις εργαζομένων, επειδή οφείλουμε σε όσους θυσιάστηκαν.
Ας πούμε και ας δράσουμε κάθε μέρα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στους πολέμους, ενάντια στους πλουτοκράτες, ενάντια στους ξεχωρισμούς.
Είμαστε λαός, είμαστε αγωνιστές, είμαστε εργαζόμενοι.
Τιμή στους αγωνιστές της 17ης Νοέμβρη 1973.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Γεώργιος Σερανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.