HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Fuel Pass 3: Το σχέδιο για νέα επιδότηση

Για το Νοέμβρη φαίνεται ότι έχει κλειδώσει το Fuel Pass 3 τόσο για το πετρέλαιο κίνησης όσο και τη βενζίνη. Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου ...

Για το Νοέμβρη φαίνεται ότι έχει κλειδώσει το Fuel Pass 3 τόσο για το πετρέλαιο κίνησης όσο και τη βενζίνη. Η αυξημένη ροή εσόδων, περίπου 500 εκατ. ευρώ, έχει λύσει τα χέρια της κυβέρνησης, η οποία έχει επεξεργάζεται σχέδιο με ορίζοντα τριών μηνών.
Τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφοαρμογή του Fuel Pass τρία τον Νοέμβρη επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί είναι αν η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο, ως ίσχυε δηλαδή, ή αν θα φτάσει τα 20 - 25 λεπτά.
Αν και το πιθανότερο σενάριο για την επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης είναι τα 15 λεπτά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, για το Fuel Pass 3 εξετάζεται το εξής σενάριο για τη βενζίνη:
Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ
Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ

Τα ποσά θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα υπάρχει ξανά το μπόνους των 15 ευρώ για συναλλαγή με άυλη κάρτα. Υπενθυμίζεται ότι η εναλλακτική -χωρίς μπόνους- είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Εισοδηματικά κριτήρια:
έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο
Σκυλακάκης: Τέλη Οκτωβρίου η απόφαση, αρχές Νοεμβρίου η εφαρμογή
Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι η απόφαση για την επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία θα ληφθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100.3», εάν ληφθεί σχετική απόφαση για την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο.
Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων παροχών, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, στη βάση των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθεί. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι για φέτος υπάρχουν λίγα περιθώρια.
Σωρεία λαθών στη συμπλήρωση στοιχείων
Για το Fuel Pass, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων. Στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, στο 2 είχαμε ένα στα πέντε, είναι μεγάλο ποσοστό, εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.
«Η κυβέρνηση απέδειξε στη διάρκεια της κρίσης ότι παρεμβαίνει συνεχώς χωρίς να έχουμε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, νομίζω ότι όπου αλλού χρειάζεται θα παρέμβει το έχει αποδείξει» σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.