Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Αλέξης Παπαλεξόπουλος στην dream team των Ελλήνων μάνατζερ που διοικούν πολυεθνικούς κολοσσούς

Ένα εξαιρετικό άρθρο με την dream team των Ελλήνων μάνατζερ που διοικούν πολυεθνικούς κολοσσούς δημοσίευσε το protothema.gr . Ανάμεσά τους ...

Ένα εξαιρετικό άρθρο με την dream team των Ελλήνων μάνατζερ που διοικούν πολυεθνικούς κολοσσούς δημοσίευσε το protothema.gr. Ανάμεσά τους και ο καλαβρυτινός Αλέξης Παπαλεξόπουλος. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του Σταύρου Γρυμάνη ο κ. Παπαλεξόπουλος ιδρυτής και πρόεδρος της ECCO International και επικεφαλής της Zome Energy, θεωρείται ο «γκουρού» των ενεργειακών αγορών αλλά και «αρχιτέκτονας» πολλών χρηματιστηρίων ενέργειας ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και του ελληνικού. 
Μέσω της ECCO International έχει συνεργαστεί στενά τα προηγούμενα χρόνια τόσο με τη ΡΑΕ, τον (πρώην) ΛΑΓΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ, όσο και με ομίλους όπως η ΔΕΗ, η ΤΕΡΝΑ και η Motor Oil. Το βιογραφικό του καλύπτει δεκάδες σελίδες. Με αφετηρία την Αθήνα, τελείωσε αριστούχος το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, ενώ, δείχνοντας από νωρίς τις δυνατότητές του, φοιτητής ακόμη, ανέπτυξε για λογαριασμό της ΔΕΗ ένα πρόγραμμα για υπολογιστές σχετικά με τη ρύθμιση της τάσης του συστήματος διανομής. 
Μετά ταξίδεψε στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακά, όπου και καθιερώθηκε ως παγκόσμια αναγνωρισμένος επιστήμονας σε θέματα συστημάτων ενέργειας και ενεργειακών δικτύων. Το 1998 έβαλε τα θεμέλια της ECCO International που εξελίχθηκε σε μία από τις κορυφαίες εταιρίες εξειδικευμένων υπηρεσιών στον σχεδιασμό αγορών ηλεκτρικής ενέργειας, έξυπνων δικτύων, λογισμικού, ανάπτυξης προϊόντων αντιστάθμισης κινδύνου, επενδυτικών σχεδίων κ.ά. 
Στην ίδια dream team την δική τους θέση κατέχουν επίσης, οι έλκοντες την ελληνική καταγωγή, Αμπερτ Μπουρλά της Pfizer, το Νο1 της Phillip Morris Ανδρέας Καλαντζόπουλος, η Πέγκυ Αντωνάκου της Google, ο Tεντ Σαράντοs της Netflix, ο Πωλ Γομόπουλος της Hines, η Ευστρατία Ζαφειρίου της VW Group, η επιχειρηματίας Βανέσα Πάπας του TikTok, ο Δημήτρης Ψυλλάκης της Mercedes-Benz, ο Σπύρος Φίλιππας της BMW Group και ο αρχιτέκτονας Κώστας Πουλόπουλος της SquareOne. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.