Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επιστρέφει η επιδότηση στην αντλία για το diesel, παρέμβαση και στο πετρέλαιο θέρμανσης

Αλλαγή πλεύσης και επιστροφή στην επιδότηση του πετρελαίου κίνησης εξετάζει η κυβέρνηση. Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η εκτίναξη τη...

Αλλαγή πλεύσης και επιστροφή στην επιδότηση του πετρελαίου κίνησης εξετάζει η κυβέρνηση.
Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η εκτίναξη της τιμής του ντίζελ κίνησης μετά τη διακοπή της επιδότησης της τιμής στην αντλία, ανάγκασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επαναφέρει στο τραπέζι την επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης.
Σε αυτή τη φάση το πακέτο που εξετάζεται θα ξεπεράσει τα 400 έκατ ευρώ με στόχο να περιοριστούν οι πιέσεις στις τιμές των καυσίμων. Πρώτο στόχος η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για παρέμβαση στη επίδομα θέρμανσης προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια που θα ισχύει το μέτρο. Σε αυτή τη φάση είναι άγνωστο για το πόση διάρκεια θα έχει η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης. Οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία των εσόδων, αλλά και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού προκειμένου να μην υπάρξουν δημοσιονομικές αποκλίσεις.
Προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης η επαναφορά της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία προκειμένου να συγκρατήσει την τιμή στο πετρέλαιο κίνησης. Η επιδότηση στην τιμή αποσύρθηκε τον περασμένο μήνα με αποτέλεσμα από την 1η Οκτωβρίου να εκτοξευτεί ξεπερνώντας ακόμη και την αμόλυβδη βενζίνη. Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης δείχνουν ότι σε μέσα επίπεδα πανελλαδικά η τιμή στο diesel έχει ανέβει στα 2,121 ευρώ το λίτρο, ενώ η βενζίνη βρίσκεται στα 2,034 ευρώ.
Πέρα από το αυξημένο κόστος για τις μετακινήσεις των πολιτών, το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να περιορίσει και τη μετακύληση του κόστους στις τιμές των προϊόντων.
Ταυτόχρονα, εξετάζεται και η χρονική επέκταση της επιδότησης στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η υφιστάμενη ισχύς του μέτρου ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους και υπάρχουν σκέψεις για συνέχιση της επιδότησης τουλάχιστον για ένα τρίμηνο ή και μέχρι τον Απρίλιο που λήγει η χειμερινή διάθεση.
Επισημαίνεται ότι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού υπάρχει πρόβλεψη για αποθεματικό 1 δισ. ευρώ για την κάλυψη αναγκών το 2023, εκ των οποίων τα 600 εκατομμύρια αφορούν αποκλειστικά το σκέλος των επιδοτήσεων. Ωστόσο μέσα σε αυτό το ποσό βρίσκονται και οι επιδοτήσεις για το ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.