HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Φρένο" από το Δημοτικό Συμβούλιο στο λατομείο Λουσών, μετά την ανάδειξη του θέματος από την "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ"

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλου τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το ζήτημα που ανέδειξε η εφημερίδα "ΩΡΑ των ΚΑΛ...

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλου τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το ζήτημα που ανέδειξε η εφημερίδα "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" και πήρε διαστάσεις, σχετικά με διενέργεια ερευνητικών εργασιών για την ανεύρεση κοιτασμάτων μαρμάρου σε τρείς δημόσιες εκτάσεις που βρίσκονται σε θεωρητικά αρχαιολογικούς χώρους, αφού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους στην περιοχή υπάρχουν υποψίες για ευρήματα που εντάσσονται την προϊστορική εποχή και στην περίοδο της κλασικής αρχαιότητας.
Το Δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση του κ. Παπαδόπουλου, ομόφωνα αποφάσισε οτι δεν θα επιτραπεί καμία εργασία εξόρυξης και λειτουργίας λατομείου στην περιοχή και θα τηρηθούν όλα τα απαγορευτικά που ορίζονται, όπως οτι η περιοχή εκτός από αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι ενταγμένη και στη Γ' ζώνη της περιοχής natura.
Τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε το δημοτικό συμβούλιο είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα αποτροπής τέτοιων εργασιών και σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός.
Στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας "Ωρα των Καλαβρύτων" θα υπάρχει όλο το νεότερο ρεπορτάζ.
Να θυμίσουμε οτι μετά το δημοσίευμα, υπάρχει έντονη κινητικότητα τόσο σε δημοτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Βουλής με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι κ. Αναγνωστοπούλου και Μάρκου, ενω εκδόθηκε και σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας πολλών συλλόγων και φορέων
   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.