HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Ελλάδα τα πρώτα 6 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας – Γερμανίας με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς τα πρώτα έξι Τεθωρακισμέ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή της συμφωνίας Ελλάδας – Γερμανίας με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς τα πρώτα έξι Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3 έφτασαν χθες επί ελληνικού εδάφους, δίνοντας συνέχεια στην κοινή προσπάθεια Αθήνας – Βερολίνου να υποστηρίξουν άμεσα την Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό, εν προκειμένω σοβιετικών προδιαγραφών.
Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι έπρεπε να καλυφθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι ανάγκες του ουκρανικού στρατού, ο οποίος δεν ήταν εξοικειωμένος με την τεχνολογία των δυτικών οπλικών συστημάτων, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σόλτς συμφώνησαν τον περασμένο Μάιο να παραχωρήσει η Ελλάδα 40 σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα (ΒΜΡ-1) στην Ουκρανία και να παραλάβει σε αντικατάστασή τους, 40 γερμανικά Marder.
Τη συμφωνία Μητσοτάκη- Σολτς επισφράγισαν οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κριστίνε Λάμπρεχτ αντίστοιχα στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη, οπότε και επικυρώθηκε το τυπικό της, για να μεσολαβήσουν περίπου 20 ημέρες, μέχρι την παραλαβή χθες των 6 πρώτων αρμάτων από το ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.