Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δουλειές με… «φούντες» στη Δίβρη - 500 δενδρύλλια κάνναβης ανάμεσα στην Ε.Ο. 111 και τον Ερύμανθο

Η αστυνομία εντόπισε σε δύσβατη ορεινή περιοχή 500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία τα ξερίζωσε και στη συνέχεια τα «σήκωσε» με ελικόπ...


Η αστυνομία εντόπισε σε δύσβατη ορεινή περιοχή 500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία τα ξερίζωσε και στη συνέχεια τα «σήκωσε» με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής
Ολοκληρώθηκε χθες αργά το απόγευμα η εκρίζωση τουλάχιστον 500 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης που εντοπίστηκαν την Δευτέρα σε ορεινή περιοχή της Δίβρης.
Μάλιστα, επιστρατεύθηκε μέχρι και ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της δύσκολης πρόσβασης προς το μέρος όπου οι καλλιεργητές και διακινητές είχαν «στήσει» τη μεγάλη φυτεία, με τα κατασχεμένα δενδρύλλια να μεταφέρονται στην συνέχεια με φορτηγά από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ σε ασφαλές σημείο.
Η προχθεσινή επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης και καλλιέργειας ναρκωτικών σε Ηλεία και Αττική, φαίνεται πως είναι η αρχή του τέλους για την συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα, που φαίνεται να είχε τη «βάση» της καλλιέργειας κάνναβης στην Δίβρη και τη διανομή των ναρκωτικών στην Αττική.
Για το λόγο εκτιμάται ότι αυτό τα μέλη της ομάδας είχαν και διακριτούς ρόλους, όπως την καλλιέργεια, τη συγκομιδή της κάνναβης και στην συνέχεια τη μεταφορά της σε σπίτια «καβάντζες» στην Αττική, όπου από εκεί διοχετευόταν σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου.
Εκτός από τις έξι συλλήψεις, δύο από τις οποίες έγιναν στην Ηλεία, που έχουν γίνει γνωστές, και αφορούν τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς, οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν της υπόθεση, αναμένεται να προβούν στα πλαίσια της προανάκρισης και σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εντοπιστούν και τυχόν άλλα μέλη του κυκλώματος τα οποία δεν έχουν ακόμα συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της ομάδας.
Παράλληλα, για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων, μέσω γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, θα ελεγχθούν και τα κατασχεθέντα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στη φυτεία.
Μέσα στην φυτεία, όπου συνελήφθησαν οι δύο από τους έξι, στην περιοχή του ποταμού Λάδωνα, όπου έγινε η συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομής της ΕΚΑΜ, εκτός από το «δάσος» με τα δενδρύλλια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 200 κιλά αποξεραμένης κάνναβης τοποθετημένα σε τσουβάλια και έτοιμα προς διαμονή, καθώς και υλικά που χρησιμοποιούνταν για την «περιποίηση» των δενδρυλλίων, καθώς και ένα μικρό ξηραντήριο για την επεξεργασία της κάνναβης αλλά και σύστημα για την άρδευση.
από: Patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.