Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σεισμός 5 ρίχτερ Νοτιοανατολικά της Ιτέας

Σεισμός 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:02 με επίκεντρο 26.1 χμ ΝΝΑ της Αμφισσας και βάθος τα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γ...

Σεισμός 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:02 με επίκεντρο 26.1 χμ ΝΝΑ της Αμφισσας και βάθος τα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
 Στις περιοχές κοντά στον σεισμό οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς η δόνηση ήταν ισχυρή και υπήρξε και ισχυρό βουητό. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Πελοπόννησο.
O καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης έγραψε σε δική του ανάρτηση στο facebook τα εξής:
«Σήμερα στις  01:02, είχαμε  μία ισχυρή σεισμική δόνηση ,M=5.0, με επίκεντρο 12 Χμ ανατολικά της Δεσφίνας.
Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα παρότι έγινε σε απόσταση 112χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.
Αυτό οφείλεται στην κατευθυντικότητα των σεισμικών κυμάτων», επειδή  το σεισμικό ρήγμα έχει μία κατευθυντικότητα από τη Δύση προς την Ανατολή. Άρα, έχουμε έντονη αισθητότητα στην Αττική, αλλά και στην Κόρινθο.
Για να πούμε σίγουρα ότι είναι το κυρίως γεγονός πρέπει να περιμένουμε δύο 24ωρα για να δούμε πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία η οποία μέχρι τώρα δεν μας έχει δώσει τον απαιτούμενο αριθμό μετασεισμών. Θα περίμενα λίγο περισσότερους.
Μετατόπιση προς άλλα μεγάλο γειτονικά ρήγματα δε βλέπουμε.
Το Γεωδυναμικό παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου με τα δίκτυα του και θα σας ενημερώνει.
Πρέπει οι κάτοικοι να ακολουθούν πάντα τα γνωστά μέτρα προφύλαξης από σεισμούς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.