HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού στο 16 Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωπάρκων

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε στο 16 Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωπάρκων και στην 46η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου, που δι...

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού συμμετείχε στο 16 Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γεωπάρκων και στην 46η συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου, που διοργάνωσε το Γεωπάρκο Sesia Val Grande της Ιταλίας.
Σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού αναφέρει:
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε όλοι οι εκπρόσωποι των 7 Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO, καθώς και των δυο υποψήφιων για ένταξη και του ενός Κυπριακού.
Συζητήσαμε για κοινές δράσεις ανάδειξης της γεωποικιλότητας των περιοχών μας, προβολής των τοπικών προϊόντων, ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και γενικότερα για ενέργειες που θα βοηθήσουν τις τοπικές μας κοινωνίες. Επιπλέον, λάβαμε από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου, Νίκο Ζούρο και τα διπλώματα για την ανανέωση της αναγνώρισης μας από την UNESCO για τα τέσσερα χρόνια. Με αφορμή αυτό, να αναφέρουμε ότι το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού επαναξιολογείται το καλοκαίρι του 2023, καθώς η 4ετία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της. Τέλος, σημειώθηκε η σημαντική συμβολή του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. μέσω της οικονομικής του στήριξης στις δράσεις όλων των Ελληνικών Γεωπάρκων.
Ενδιαφέρον είχε η εκδρομή στο Παγετωνικό μονοπάτι της Αλάγκνα. Το μονοπάτι ξεκινά από υψόμετρο 1.500 m στην Acqua Bianca και καταλήγει στο Alp Fun d'Ekku, στα 2.070 m. Η διαδρομή προσφέρει εξαιρετική θέα στη νότια όψη του ορεινού όγκου Monte Rosa (το δεύτερο ψηλότερο βουνό των Άλπεων και τις δυτικής Ευρώπης). Είδαμε την παγετώδη κοιλάδα. Επιπλέον, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τρύπες σε πέτρες που λειαίνονται από τη δράση του πάγου και είναι δυνατό να διαβάσουμε πληροφορίες για την κλιματική αλλαγή του παρελθόντος και αυτές που σχετίζονται με τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέβησαν οι μεγάλοι παγετώνες. Αυτό το συναρπαστικό ταξίδι ακολουθεί ένα δίκτυο μονοπατιών, μέσω της Ελβετίας και της Ιταλίας, που συνδέουν τις αρχαίες μεταναστευτικές διαδρομές του λαού Walser, όπου αυτοί οι άνθρωποι διέσχισαν ψηλά ορεινά περάσματα αναζητώντας βιώσιμη γη και ελευθερία από τους φεουδάρχες.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τα Ευρωπαϊκά Γεωπάρκα, την άνοιξη του 2023, στο Γεωπάρκο Hateg στη Ρουμανία, ενώ αμέσως μετά τα δύο Γεωπάρκα της Κρήτης θα μας φιλοξενήσουν για το 4ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων Ελλάδας-Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.