Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ - O Δημήτριος Πραγματευτέλης για το «RIVER-PARTY» στις πηγές του Λάδωνα

–Στις 13/8/2022, πραγματοποιήθηκε στις Πηγές του Λάδωνα «RIVER-PARTY» για πρώτη φορά και είχε μεγάλη συμμετοχή & επιτυχία -Την ιδέα αυ...

–Στις 13/8/2022, πραγματοποιήθηκε στις Πηγές του Λάδωνα «RIVER-PARTY» για πρώτη φορά και είχε μεγάλη συμμετοχή & επιτυχία
-Την ιδέα αυτή, είχαν οι νέοι του χωριού Λυκούριας και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Επίσης, συγχαρητήρια αξίζουν στον Σύλλογο Λυκουριωτών Αθήνας και σε όλους εκείνους που συνέβαλλαν από κοινού για την διοργάνωση αυτή.
-Στο «RIVER PARTY» συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις με την πολύ καλή διοργάνωση και το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που διασκέδασαν, χόρεψαν, ξεφάντωσαν μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας.
-Το «RIVER-PARTY», ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε, νομίζω θα χρειασθεί να γίνει θεσμός και να πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις – συναυλίες.
-Άκουσα ότι οι πρώην πρόεδροι της κοινότητας Λυκούριας, δεν είχαν προβεί σε καμία ενέργεια σχετικά με την ανάπλαση και αξιοποίηση των πηγών Λάδωνα και την απόφαση για την οριοθέτηση των πηγών Λάδωνα πήρε η τοπική κοινότητα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της το έτος 2019.
Πληροφορήθηκα ότι η περιοχή των Πηγών Λάδωνα για πολλά χρόνια είναι εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, απροστάτευτη και αναξιοποίητη και λέγεται ότι ο τότε Σύλλογος Λυκουριωτών Αθήνας μετά από δικές του ενέργειες είχε φρενάρει το έργο Υδροδότησης της Δάφνης Καλαβρύτων που εμμέσως πλην σαφώς, παρεμπόδισε και την βελτίωση των Πηγών Λάδωνα.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας «Αρχαίος Κλείτωρ», Κος Σωκράτης Μούσιος, είχε δημοσιεύσει (Ιούλιος 2022) στο Kalavryta News μία πρόταση σχετικά με τις Πηγές Λάδωνα, την οποία αναφέρω, όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε:
Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας της ομοσπονδίας «Αρχαίος Κλείτωρ» να συμβάλλει στην ανάδειξη & αξιοποίηση της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων, έχει από καιρό δημιουργηθεί, τόσο ένας ολοκληρωμένος φάκελος με όλα εκείνα τα στοιχεία για το πως και που επιβάλλεται να γίνουν επεμβάσεις, για την οριοθέτηση & ανάπλαση της περιοχής των Πηγών του ποταμού Λάδωνα, που βρίσκονται στην κοινότητα Λυκούριας του Δήμου Καλαβρύτων, φάκελος που έχει αποσταλεί σε κάθε αρμόδιο.
Νομίζω ότι επειδή το θέμα (Πηγές Λάδωνα) είναι επίκαιρο, με αφορμή το RIVER-PARTY, είναι κατάλληλη στιγμή να ξαναενοχλήσετε τόσο τον Δήμο Καλαβρύτων, όσο και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να εντάξουν την ανάπλαση και αξιοποίηση των Πηγών του Λάδωνα σε πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όπως έχει συμβεί και αλλού.
Αρχικά το πρώτο βήμα που θα πρέπει να γίνει είναι η μελέτη οριοθέτησης των Πηγών Λάδωνα και μετά να επακολουθήσουν και άλλες μελέτες όπως: τοπογραφικές-περιβαλλοντικές-αρχιτεκτονικές-υδραυλικές, ηλεκτρολογικές κλπ. για την ανάπλαση του έργου, που σύμφωνα με πληροφορίες μου, το κόστος δαπάνης των μελετών θα ξεπεράσει το ποσό των 150.000 ευρώ στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται και η μελέτη οριοθέτησης.
Όταν το έργο ανάπλασης υλοποιηθεί, θα αλλάξει η εικόνα της περιοχής των Πηγών Λάδωνα και θα δώσει τουριστική ανάπτυξη που θα επιφέρει έσοδα.
-Άκουσα μία πρόταση από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Σωκράτη Μούσιο, να δημιουργήσει ένα ποδηλατόδρομο όπου θα υπάρχουν ποδηλατικές διαδρομές που θα ξεκινούν από τις Πηγές με κατεύθυνση προς Κλήμα Παυσανία και θα έχουν τελικό προορισμό τον Αρχαίο Κλείτορα, την οποία θεωρώ θετική και συμφωνώ
-Έχω διαπιστώσει όμως, ότι καλές είναι οι μεγαλεπήβολες προτάσεις που γίνονται γενικά από παράγοντες του χωριού, αλλά θα πρέπει να είναι και εφικτές.
–Δεν έχω ακούσει από τους παράγοντες του χωριού να μιλάνε για το νερό, μήπως πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Γιατί δεν αναφέρονται θετικά ή αρνητικά; Τα προβλήματα του χωριού θα πρέπει να ιεραρχηθούν.
–Για το νερό που είναι η ανάπτυξη του χωριού ειλικρινά δεν εχω ακόύσει να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον και αναρωτιέμαι Γιατί άραγε;
Σήμερα όλοι, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο και θέλουμε να πιστεύουμε – ελπίζουμε ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του σχετικά με την μεταφορά του νερού από την θέση Μάτι (Χελωνοσπηλιά) στην Λυκούρια, διότι εκπόνησε νέα μελέτη για την μεταφορά του νερού στην Λυκούρια.
Τέλος εύχομαι, όλες οι σκέψεις και οι προτάσεις των παραγόντων του χωριού Λυκούριας να ευοδωθούν με τον καλύτερο τρόπο και το έργο της ανάπλασης των Πηγών Λάδωνα να βρει τον δικό του δρόμο.
Email: dimpragma@gmail.com
Λυκούρια 31/8/2022
Με εκτίμηση
Δημήτριος Πραγματευτέλης
Συνταξιούχος Τραπέζης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.