HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας τα πρώτα F-16 Viper

Στα χέρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας, από σήμερα τα πρώτα αναβαθμισμένα F-16 Viper. Συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε τα δυο πρ...

Στα χέρια της Πολεμικής μας Αεροπορίας, από σήμερα τα πρώτα αναβαθμισμένα F-16 Viper.
Συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε τα δυο πρώτα Viper από τα συνολικά 83 μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν.
Τα δύο πρώτα F-16 Viper θα χρησιμεύσουν ως αεροσκάφη εκπαίδευσης των χειριστών της Π.Α., ενώ την ίδια στιγμή στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ γίνονται προσπάθειες να παραδοθούν εντός του 2022 τουλάχιστον έξι ακόμη αεροσκάφη αυτού του τύπου.
Από τα τεχνικά στοιχεία της αναβάθμισης των F-16 Viper, το πλέον σημαντικό αφορά την εγκατάσταση ραντάρ τύπου AESA, γεγονός το οποίο θα μετατρέψει 83 αεροσκάφη σε πλήρως διαλειτουργικά με F-35.
Το αναβαθμισμένο F-16 Viper διαθέτει επίσης έναν πανίσχυρο επεξεργαστή και μεγαλύτερες οθόνες που επιτρέπουν στον χειριστή να έχει ευκρίνεια και εύρος αντίληψης των τεκταινομένων στο πεδίο.
  • Έχουν κατευθυνόμενες βόμβες λέιζερ και νέο cockpit που απλουστεύει τον χειρισμό.
  • Έχουν ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA (σ.σ. κάτι που δεν διαθέτουν τα τουρκικά F16).
  • Έχουν κρυπτοσυσκευή για δικτυοκεντρική λειτουργία: Τα αεροσκάφη θα μπορούν να μοιράζονται στόχους μεταξύ τους τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, να ανταλλάσουν στοιχεία μαζί με τα Rafale, να επικοινωνούν με πλοία κλπ. και να βλέπουν ό,τι βλέπουν όλα τα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Έχουν κατευθυνόμενες βόμβες λέιζερ.
  • Νέο cockpit που απλουστεύει τον χειρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.