HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βουλή: Ξεκινούν οι εργασίες της εξεταστικής για τις παρακολουθήσεις

Ανοίγουν σήμερα στις 11 το πρωί οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα ερευνήσει την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου...

Ανοίγουν σήμερα στις 11 το πρωί οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα ερευνήσει την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.
Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για τις επισυνδέσεις στις τηλεφωνικές συνδέσεις των Πιτσιόρλα -Σαγιά το 2016, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δημιουργούν την ανάγκη διεύρυνσης του πεδίου της έρευνας, κάτι που πιθανότατα θα θέσουν οι βουλευτές της πλειοψηφίας το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η σημερινή συνεδρίαση θα περιοριστεί στην εκλογή προεδρείου και σε ήσσονος σημασίας διαδικαστικά ζητήματα όπως ο αριθμός συνεδριάσεων που θα πραγματοποιούνται ανά εβδομάδα.
Λίστα μαρτύρων και διεύρυνση με υπόθεση Πιτσιόρλα-Σαγιά
Η λίστα μαρτύρων θα καταρτιστεί στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8/9. Τα μέλη της εξεταστικής θα αποφασίσουν τα πρόσωπα που θα καλέσουν για εξέταση στην βάση των υπο διερεύνηση υποθέσεων, δηλαδή της παρακολούθησης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και των συνακροάσεων – παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ το 2016. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες οι βουλευτές της ΝΔ θα προτείνουν την διεύρυνση της έρευνας με την προσθήκη της υπόθεσης παρακολούθησης των Σαγιά – Πιτσιόρλα καθώς έχουν αναδειχθεί ισχυρές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, για την παρακολούθηση των δύο πρώην κυβερνητικών στελεχών από την κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου.
Σε κάθε περίπτωση τα πρόσωπα που θα προσκληθούν από την εξεταστική θα είναι – τουλάχιστον σε πρώτη φάση – τα ίδια με εκείνα που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θεόδωρο Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19), Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019- 22), τον νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, την εισαγγελέα εφετών εποπτεύουσα στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, τον εισαγγελέα εφετών Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και τον πρώην γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.
Υπενθυμίζεται πως η κα. Βλάχου είχε καταθέσει ότι η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έγινε μετά από ουσιαστικό έλεγχο αιτήματος που έφερε την υπογραφή 6 υπηρεσιακών στελεχών, ο κ. Κοντολέων υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός και το γραφείο του δεν ενημερώνονταν για τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν και ο κ. Ρουμπάτης πως η ΕΥΠ το 2016 «άκουγε» εμμέσως τους Σαγιά – Πιτσιόρλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.