Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ουκρανία υπέβαλε επίσημο αίτημα «ταχείας ένταξης» στο ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (30.09.2022) ότι η Ουκρανία υπέβαλε επίσημα αίτημα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Το α...

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (30.09.2022) ότι η Ουκρανία υπέβαλε επίσημα αίτημα για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
Το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ που ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έρχεται λίγα λεπτά μετά την υπογραφή από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν της προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία.
«Ουδεμία διαπραγμάτευση» όσο είναι Πρόεδρος ο Πούτιν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι στην Ουκρανία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας. Ανέφερε ότι η Ουκρανία «ηγείται των προσπαθειών για συνομιλίες», ωστόσο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αδύνατον να υπάρξει συμφωνία ως προς «τη συνύπαρξη με ίσους, έντιμους, αξιοπρεπείς και δίκαιους όρους».
Όπως τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Η Ουκρανία δεν θα κάνει ουδεμία διαπραγμάτευση με την Ρωσία όσο είναι Πρόεδρος ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Θα διαπραγματευτούμε με τον νέο Πρόεδρο».
«Εκ των πραγμάτων, έχουμε ήδη ανοίξει τον δρόμο εισόδου στο ΝΑΤΟ. Σήμερα, η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση για να το κάνει και με «το νόμο» (de jure). Με μια διαδικασία που θα ανταποκρίνεται στη σημασία που έχει για εμάς, η προστασία της κοινότητάς μας. Με ταχείς ρυθμούς. Κάνουμε το καθοριστικό μας βήμα, υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ», είπε στο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος.
Υπογράμμισε επίσης ότι: «Μόνο ο δρόμος της ενίσχυσης και της εκδίωξης των κατακτητών από όλα τα εδάφη μας επαναφέρει την ειρήνη. Θα περάσουμε αυτόν τον δρόμο… Πρέπει να κατοχυρώσουμε νομικά όλα όσα έχουμε πετύχει στην πραγματικότητα. Στην Ουκρανία συγκεκριμένα αποφασίζεται η τύχη της δημοκρατίας στην αντιπαράθεσή της με την τυραννία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.