HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων σε κοινό τραπέζι με Πρόεδρο Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό

φωτό: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Ζλοβακίας Σουζάνα Τσαπούτοβα και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπ...

φωτό: η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Ζλοβακίας Σουζάνα Τσαπούτοβα και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος
Στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το βράδυ της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας της Σλοβακίας Zuzana Čaputová, παρακάθισε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος (7.30 μ.μ.) στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παπαδόπουλος προσεκλήθη στο επίσημο δείπνο ύστερα από πρόταση της Προεδρίας της Σλοβακικής Δημοκρατίας και με αφορμή τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στο Δήμο Καλαβρύτων και τη μαρτυρική πόλη Νεμέτσκα της Σλοβακίας, εκεί όπου τον Ιανουάριο του 1945 εκτυλίχθηκε μια απ’ τις μεγαλύτερες θηριωδίες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην κεντρική Ευρώπη. Οι δε δυο Δήμοι, όπως είναι γνωστό, έχουν αδελφοποιηθεί με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου στις 8 Ιουνίου 2022.
Στο δείπνο παρακάθισε ακόμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης Σκρέκας και Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κ. Βρούτσης, και Πρέσβεις 
και Αξιωματούχοι των δύο χωρών.
Ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Πρωθυπουργό, ενώ τους κάλεσε να επισκεφθούν τα Καλάβρυτα λαμβάνοντας την διαβεβαίωση από την κ. Σακελλαροπούλου οτι η επίσκεψη στα Καλάβρυτα θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβακίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και νωρίς χθες είχε συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Σακελλαροπούλου: Να παραμείνει ενωμένη η Ευρώπη
Κάλεσμα για κοινή αντιμετώπιση της αναθεωρητικής πολιτικής τόσο της Ρωσίας, όσο και της Τουρκίας, της οποίας η παραβατική συμπεριφορά συνιστά πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την προσφώνησή της στο δείπνο που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν της Προέδρου της Σλοβακίας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα.
Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «το Διεθνές Δίκαιο αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς και οδηγό στις διεθνείς σχέσεις» και πρόσθεσε ότι «μπροστά στις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, και στη γενικευμένη αβεβαιότητα που επικρατεί, είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή μας οικογένεια να παραμείνει ενωμένη».
Όπως ανέφερε «ειδικά σε μια εποχή, όπως αυτή που διανύουμε, Ελλάδα και Σλοβακία, σε πνεύμα αλληλεγγύης, ενώνουν τις προσπάθειές τους στη διαχείριση των κρίσεων που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.