Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία Δήμου και Α.Ε.Καλαβρύτων

Άμεσα ανταποκρινόμενος ο γιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Νασιώτης, στο αίτημα της Α.Ε.Καλαβρύτων για να πραγματ...

Άμεσα ανταποκρινόμενος ο γιατρός και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Νασιώτης, στο αίτημα της Α.Ε.Καλαβρύτων για να πραγματοποιηθεί σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, σήμερα το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, πραγματοποίησαν εκπαίδευση, που περιελάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως ο πνιγμός λόγω φραγής της αναπνευστικής οδού και άλλα.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Α.Ε.Κ. κ. Βαρβιτσιώτης, μέλη της Διοίκησης και προπονητές της Α.Ε.Καλαβρύτων, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο Αντιδήμαρχος κος Φλογεράς, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τζόβολος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παπουτσή, ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Πριολίθου κ Μπουρδής, η Γυμνασιάρχης Καλαβρύτων κ. Ροδοπούλου και πολίτες των Καλαβρύτων.
Η Α.Ε.Καλαβρύτων σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά τον κ. Νασιώτη για την άμεση ανταπόκρισή του και την συνεχή βοήθεια που παρέχει στα θέματα υγεία και εκπαίδευσης τόσο στην Α.Ε.Καλαβρύτων όσο και στη κοινωνία των Καλαβρύτων. Η Α.Ε.Καλαβρύτων δίνοντας έμφαση στην υγεία και στην ασφάλεια των αθλητών της, με απόφασή της θα οργανώσει σεμινάριο πιστοποίησης πρώτων βοηθειών για στελέχη και αθλητές της ομάδας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε οτι ο Δήμος Καλαβρύτων είναι από τους ελάχιστους Δήμου που δίνουν τόσο μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση αλλα και στην θωράκιση των πολιτών. Στα Καλάβρυτα αλλά και σε οικισμούς σε όλες Δημοτικές Ενότητες, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με την επίδειξη χρήσης των απινιδωτών αλλά και σεμινάριο πρώτων βοηθειών από μέλη του ERC (European Resuscitation Council),. Τα σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης και παροχής πρώτων βοηθειών έγιναν με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρου Νασιώτη, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Ξεκίνησαν το 2020 ενώ μέσα στο 2021 ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εννέα απινιδωτών η οποίοι και είναι διαθέσιμοι, στην Αστυνομία, τα Κέντρα Υγείας Καλαβρύτων και Κλειτορίας αλλά και περιφερειακά ιατρεία, απομακρυσμένων χωριών του Δήμου και στο Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων.
Να σημειώσουμε οτι πρόσφατα ο Δήμος Καλαβρύτων βραβευτηκε από την ΚΕΔΕ, για την οργάνωση δράσεων Πρόληψης Υγείας, "οπλίζοντας" με σημαντικές δυνατότητες τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.