HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ρωσία κόβει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

Η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα αποκατασταθεί έως ότου η «συλλογική Δύση» άρει τις κ...

Η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα αποκατασταθεί έως ότου η «συλλογική Δύση» άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε το Κρεμλίνο.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τις κυρώσεις της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά για την αποτυχία της Ρωσίας να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού, ο οποίος παραδίδει φυσικό αέριο στη Γερμανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.
«Τα προβλήματα με την άντληση φυσικού αερίου προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και πολλών εταιρειών», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτό το πρόβλημα άντλησης».
Οι δηλώσεις Πεσκόφ είναι ιδιαίτερα αυστηρές, σε μία προσπάθεια να κάνει την ΕΕ να ανακαλέσει τις κυρώσεις της με αντάλλαγμα η Ρωσία να συνεχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου.

Η Gazprom δήλωσε την Παρασκευή ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 λόγω τεχνικής βλάβης, την οποία απέδωσε στις δυσκολίες επισκευής γερμανικής κατασκευής τουρμπίνων στον Καναδά.
Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν πει ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την Gazprom στο να μας προμηθεύει με φυσικό αέριο», κατηγορώντας τη Ρωσία ότι «εργαλειοποιεί» τις εξαγωγές σε ενέργεια.
Όμως, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε να συνεχίσει πλήρως τις προμήθειες μέσω του Nord Stream 1 έως ότου η Δύση άρει τις κυρώσεις, κατηγορώντας τις δυτικές χώρες ότι προκαλούν «αναταραχή» αρνούμενοι τις εγγυήσεις της Gazprom ότι οι τουρμπίνες που στάλθηκαν για επισκευή θα επιστραφούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.