Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βουλή: Εγκρίθηκε η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές

Με 142 θετικές ψήφους από τα πέντε κόμματα της Αντιπολίτευσης και των τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών αποφασίσθηκε από την Ολομέλεια η σύστ...

Με 142 θετικές ψήφους από τα πέντε κόμματα της Αντιπολίτευσης και των τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών αποφασίσθηκε από την Ολομέλεια η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.
Οι 157 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν “παρών” θέλωντας, όπως είπαν, με αυτό τον τρόπο να υπερασπιστούν την «δυνατότητα σύστασης Εξεταστικών Επιτροπών με πρωτοβουλία της μειοψηφίας, που δόθηκε με την πρόταση της ΝΔ κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2019» αλλά και να καταδείξουν ότι δεν φοβούνται την οποιαδήποτε διερεύνηση.
Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε ένας βουλευτής. Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που θα αποτελείται από 29 μέλη θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα η σύνθεση της Επιτροπής θα απαρτίζεται από15 βουλευτές της ΝΔ, 8 του ΣΥΡΙΖΑ, δύο του ΚΙΝΑΛ και ένας από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση,το ΜέΡΑ 25, και ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθούν σε ένα μήνα οπότε και η Επιτροπή θα πρέπει να καταθέσει την πορισματική της έκθεση για συζήτηση στην Ολομέλεια.
Την Πέμπτη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να ακροαστεί τον τέως διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, τον διάδοχό του Θ. Δεμίρη, τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χ. Ράμμο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.