Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση για την Καλαβρυτινή Μάνα

Την Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 και ώρα 9:00 το πρωί, θα τελεσθεί το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στον Ιερό Ναό Κ...

Την Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 και ώρα 9:00 το πρωί, θα τελεσθεί το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κυρίου Κυρίου Ιερωνύμου.
Αιώνια ευγνώμονες και πάντοτε παρόντες στην απότιση ελάχιστου φόρου τιμής στις ηρωίδες Καλαβρυτινές Μανάδες, που αν κι έζησαν μία ανείπωτη τραγωδία, αν και κήδεψαν τους άνανδρα εκτελεσμένους πατέρες, αδελφούς, συζύγους , γιους τους, αν και έθαψαν τα νιάτα τους, δεν λύγισαν και αγωνίστηκαν σκληρά για να αναθρέψουν και να στηρίξουν τα παιδιά τους. Ο τιτάνιος αγώνας τους έθεσε τα θεμελια της σημερινής ευημερούσας κοινωνίας μας. Σε αυτές οφείλουμε ό,τι είμαστε σήμερα.
Κυρία ομιλήτρια θα είναι η συμπατριώτισσά μας και μέλος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, δικηγόρος και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας KN Group, Κυρία Νάντια Κωνσταντίνου, κόρη της Αντιόπης Κωνσταντίνου - Καρκούλια και του Πέτρου Κωνσταντίνου. Στην οικογένειά της θρήνησαν τέσσερις κοντινούς εκτελεσθέντες, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά της οικογένειας, μεταξύ των οποίων η μητέρα της και ο θείος της, 6 και 2 ετών τότε, υπέστησαν την τραγική εμπειρία του Εγκλεισμού στο Σχολείο και του ξεριζωμού.
Το Μνημόσυνο οργανώνει η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας μαζί με την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και την Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.