HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΝΔΑΡΕ

Επιστολή Δημήτρη Ινδαρέ στον Κώστα Νικολόπουλο - Καμενιανίτη για το βιβλίο "Καλαβρυτινά Ανάλεκτα" Αγαπητέ κ. Νικολόπουλε, κα...

Επιστολή Δημήτρη Ινδαρέ στον Κώστα Νικολόπουλο - Καμενιανίτη για το βιβλίο "Καλαβρυτινά Ανάλεκτα"
Αγαπητέ κ. Νικολόπουλε, καλημέρα. Διαβάζοντας επιτέλους τα "Καλαβρυτινά Ανάλεκτα", που είχατε την καλοσύνη να μου χαρίσετε τη μέρα της συνάντησής μας στο Λειβάρτζι, σημείωσα αυθόρμητα τα εξής: Η έγνοια για την πατρίδα, στην τοπική και τη μεγάλη εθνική κλίμακα, είναι νομίζω το καταστάλαγμα της ανάγνωσης αυτού βιβλίου. Μια έγνοια που δεν εκφράζεται μόνο από την αγάπη για τον τόπο, τη φύση, τα έθιμα, τις μνήμες, αλλά και την ιστορία, που τη βλέπει στη δυναμική της διάσταση, σαν έμπνευση κι εγρήγορση για την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών, και όχι περιορισμένη στο πλαίσιο του ένδοξου παρελθόντος.
Φλεγόμενος από τον δημιουργικό του οίστρο ο ποιητής μοιάζει να πορεύεται στιχουργώντας και τραγουδώντας. Λίγο να τον γνωρίσει κανείς, αντιλαμβάνεται πως η ποίηση λειτουργεί εντός του ως ένα είδος αδιάλειπτης προσευχής σε κάθε του βήμα, σε κάθε δραστηριότητα και περιήγηση, φέροντας ως αγωνία το κοινό καλό και το μέλλον του τόπου. Κ. Νικολόπουλε, αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση που σας γνώρισα. Σας ευχαριστώ πολύ για το πολύτιμο βιβλίο που μου χαρίσατε. Να είσαστε πάντα καλά, ακούραστος και δημιουργικός.
Με θερμούς χαιρετισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.