HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παραιτείται ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός

Την παραίτηση του αναμένεται να υποβάλλει ο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανός, σύμφωνα με δημοσιεύμα του exapsalmos.gr . Διάδοχός του προτε...

Την παραίτηση του αναμένεται να υποβάλλει ο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανός, σύμφωνα με δημοσιεύμα του exapsalmos.gr. Διάδοχός του προτείνεται να είναι ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα "... σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο γέροντας Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός μετά από 41 έτη θεοφιλούς ποιμαντορίας και ύστερα από ώριμη σκέψη και προσευχή συνέταξε και υπέγραψε την παραίτηση του η οποία θα υποβληθεί στον Αρχιεπίσκοπο και στην ΔΙΣ προκειμένου να εξεταστεί κατά τις πρώτες συνεδριάσεις του μηνός Σεπτεμβρίου και όπως όλα δείχνουν θα γίνει αποδεκτή.
Ο Σεβ. Ηλείας είχε συζητήσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί ο με τον φίλο και συνοδοιπόρο του Μακ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ( εξελέγησαν την ίδια ημέρα το 1981) κατά το πρόσφατο ταξίδι του στον Πύργο. Και τώρα αυτό υλοποιείται.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι στην παραίτηση του εκφράζει με ευγενικό τρόπο την παράκληση να τον διαδεχθεί ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, πνευματικό του ανάστημα και στενός συνεργάτης του. Βέβαια αυτό είναι καθαρά θέμα της Ιεραρχίας. Αυτή θα αποφασίσει.
Ο Αρχιεπίσκοπος πάντως έχει συμφωνήσει σε αυτή την επιλογή και δεν θα αντιταχθεί όπως έκανε στην περίπτωση της παραίτησης του Άρτης Ιγνατίου,με τα γνωστά αποτελέσματα, τα απόνερα των οποίων ταλαιπωρούν ακόμη την τοπική Εκκλησία της Άρτης.
Πληροφορίες πάλι μέσα από τον εκκλησιαστικό χώρο μας κάνουν λόγο και για παραιτήσεις κι άλλων Ιεραρχών. Και ενώ αναμένουμε την παραίτηση Μητροπολιτών εκ των νέων χωρών και συγκεκριμένα από τα νησιά του Αιγαίου, τη Μακεδονία και την Ήπειρο πληροφορούμαστε ότι θα υπάρξουν δύο παραιτήσεις από την Εκκλησία της Ελλάδος οι οποίες θα προκαλέσουν αίσθηση. Και οι δύο για λόγους υγείας. Αν επιβεβαιωθούν τότε θα μπορούμε να πούμε ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος επί των ημερών του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου άλλαξε σε καθολικό επίπεδο, γεγονός ιστορικά μοναδικό στην πορεία της Εκκλησίας μας και μάλιστα κατά την διάρκεια μιας Αρχιεπισκοπείας μεσαίας διάρκειας- 14 ετών".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.