HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΜΕΝΙΑΝΟΙ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2022: ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ

Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών -Δεσινιωτών Καλαβρύτων «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», θεωρεί ότι ο πολιτισμός αποτελεί ανάχωμα και αντίσταση στην οικ...

Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών -Δεσινιωτών Καλαβρύτων «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», θεωρεί ότι ο πολιτισμός αποτελεί ανάχωμα και αντίσταση στην οικονομική και αξιακή κρίση που βιώνουμε ως λαός, καθώς και στον διαφαινόμενο αφανισμό και την υποτέλεια, με δράσεις που κύρια χαρακτηριστικά έχουν το σεβασμό στις παραδόσεις, την αγάπη στον τόπο και στις αξίες μας. Σ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιεί ξεχωριστές και ποιοτικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο πνευματικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Αυτές είναι ενταγμένες σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, να κρατηθεί ο τόπος μας ζωντανός και να μην αποκοπούμε από τις ρίζες και τις αξίες μας, που κράτησαν όρθιες τόσες γενιές. Όλα αυτά, με αγάπη για την πατρίδα μας και τους ανθρώπους, με συναίσθηση της ατομικής ευθύνης, της συλλογικής και ατομικής ωριμότητας, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας λόγο της συνεχιζόμενης πανδημίας. 
Στις φετινές εκδηλώσεις επικράτησε αδιαχώρητο, πέραν του αναμενόμενου, καθ’ όλο το τριήμερο - (13-14 & 15 Αυγούστου) - των διαγωνισμών, των αθλημάτων και των άλλων δράσεων. Ξεχώρισαν οι συμμετοχές στα αθλήματα: Στον Ηράκλειο δρόμο, τον ποδοσφαιρικό αγώνα, την σκοποβολή, και στα εκατό μέτρα νεανίδων. Βέβαια πάνδημη ήταν η συμμετοχή στον διαγωνισμό ιστορικών και πολιτιστικών γνώσεων, όπου οι νέοι μας φάνηκαν αρκετά κατηρτισμένοι. Η κορύφωση των εκδηλώσεων του τριημέρου έγινε στις 15-8-2022 και αφήνει τον καλύτερο απόηχο. 
Την Θεία Λειτουργία-στην κατάμεστη μέσα και έξω εκκλησία μας-μετ’ αρτοκλασίας και με την πρέπουσα λαμπρότητα, τέλεσε - κατόπιν ενδιαφέροντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερωνύμου, τον οποίο κι ευχαριστούμε - ο π. Σπυρίδων Αλεξόπουλος, Καμενιανίτης εκ της μητρός του Χριστίνας Παναγοπούλου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργείας οι φορείς των Καμενιάνων: Σύλλογος, πρόεδρος της κοινότητας, εκκλησιαστικό συμβούλιο του προσέφεραν τιμητικά ως δώρα, τα δύο τελευταία πολυτιμότατα βιβλία του Καμενιανίτη μοναχού της Ιεράς μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου, « ΦΩΤΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ 1821» & «Ο ΥΨΙΠΕΤΗΣ ΑΕΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ», ενώ το εκκλησίασμα φώναζε Άξιος!! Άξιος, λόγω και της πρόσφατης χειροτονίας εις ιερέα, του π. Σπυρίδωνα. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο των ηρώων Καμενιανιτών. Ακολούθησαν βραβεύσεις και άλλες εκδηλώσεις. Ενώ τα γλέντια κράτησαν μέχρι αργά τις βραδινές ώρες σε όλο το χωριό. Αξίζει να τονιστεί ότι τιμήθηκαν με ειδικά-τιμητικά μετάλλια – πέραν των διακριθέντων και διαγωνιζομένων-άνθρωποι, για τον εθελοντισμό και την προσφορά τους. 
Οι Νικόλαος Χρήστου Παναγόπουλος ως νεότερο μέλος του Συνδέσμου μας και με σημαντική προσφορά στο χωριό, η Σοφία Κ. Καλογεροπούλου που διαμένει στην Αμερική για την έμπρακτη αγάπη της για το χωριό. Ακόμη τιμήθηκε ξεχωριστά και Γεώργιος Γεωργουλόπουλος για την πάνδημη και αδιάλειπτη συμμετοχή του σε όλες τις συνελεύσεις το Συνδέσμου μας, καθώς και για το ότι σε όλες τις απογραφές που γίνονται στη χώρα μας απογράφεται οικογενειακώς στους Καμενιάνους. 
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τους χορηγούς του Συλλόγου μας. Και του χρόνου με υγεία και κάθε καλό για όλους. 
Για το Δ. Σ. του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Καλαβρύτων, 
ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.