Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ξεκίνησε η κατασκηνωτική περίοδος της Ιεράς Μητροπόλεως στο ανακαινισμένο "Όραμα" (ΦΩΤΟ)

Σε ιδιαίτερα χαρμόσυνο, αλλά και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τελέσθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου η Ακολουθία του Αγιασμού στις κατασκηνωτικές ε...

Σε ιδιαίτερα χαρμόσυνο, αλλά και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τελέσθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου η Ακολουθία του Αγιασμού στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στα Καλάβρυτα, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από Ιερείς των Καλαβρύτων και του Αιγίου.  
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους νέους κατασκηνωτές καλωσορίζοντάς τους και ευχόμενος να έχουν καλή διαμονή, η οποία, όπως επισήμανε, προϋποθέτει “αλληλεγγύη και συνεργασία, ώστε όλοι να περάσουν καλά”. Επιπλέον, συνεχάρη τόσο τον αρχηγό της κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών, πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, όσο και τα στελέχη και τους ομαδάρχες για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον προσωπικό μόχθο και τις προσπάθειες που κατέβαλε ο προκάτοχός του, Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των κατασκηνώσεων. 
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τους κατασκηνωτές το άκουσμα πως και ο Μητροπολίτης τους υπήρξε, και μάλιστα επί σειρά ετών, κατασκηνωτής και στέλεχος των κατασκηνώσεων στον ίδιο χώρο, ανακαλύπτοντας έτσι ένα ακόμα κοινό σημείο με τον πνευματικό τους πατέρα.
Στη συνέχεια, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου, τον λόγο έλαβε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στη διαχρονική αγάπη και στήριξη της Ιεράς Μονής προς το έργο της κατασκήνωσης,  η οποία ξεκινάει από την παραχώρηση των εκτάσεων στη Μητρόπολη για την ανοικοδόμηση αποκλειστικά κατασκηνωτικών οικημάτων και φτάνει μέχρι σήμερα με την πνευματική υποστήριξη των κατασκηνωτών. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους πρωτεργάτες του κατασκηνωτικού εγχειρήματος, στον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Πετρόπουλο, αλλά και στον αείμνηστο Βασίλειο Ζήσιμο, οι οποίοι με βαθιά αίσθηση ευθύνης και προσφοράς ξεκίνησαν και ανέπτυξαν το σημαντικό αυτό έργο.
Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Αποστολόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του, υπερθεματίζοντας τις εμπνευσμένες πατρικές συμβουλές του Σεβασμιωτάτου, καλωσόρισε τους κατασκηνωτές.
Οι νεαροί κατασκηνωτές, προς τιμήν του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, τραγούδησαν μουσικά κομμάτια, τα οποία οι ίδιοι συνέθεσαν και μελοποίησαν, συνοδεία ολιγομελούς ορχήστρας, αποτελουμένης από “κατασκηνωτόπουλα” και στελέχη.
Πριν την αναχώρησή του, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε επίσκεψη στις δομές της κατασκήνωσης, εκφράζοντας και πάλι στους κατασκηνωτές το έντονο πατρικό ενδιαφέρον του για την πνευματική τους ανάπτυξη και πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.