HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Πως θα διεξαχθούν τα Πρωταθλήματα

H έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Α’ κατηγορία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπ...

H έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στην Α’ κατηγορία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2022 κάτι που έχει αποφασιστεί εδώ και λίγες ημέρες. Πάμε να δούμε τις σκέψεις που υπάρχουν και όχι την φετινή προκήρυξη που θα δοθεί στη δημοσιότητα σε λίγες ημέρες.
Για την Α’ Κατηγορία θα έχουμε οριστικά πρωτάθλημα δύο ομίλων με 13 ομάδες. Θα διεξαχθούν 24 αγωνιστικές σε κάθε όμιλο για την Α’ φάση. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη δυάδα θα συμμετέχουν στα play offs ανόδου. Οι πρώτοι των δύο ομίλων θα αντιμετωπίσουν “χιαστί” τους δεύτερους των αντίπαλων ομίλων σε διπλά ματς. Η πρόκριση στον τελικό θα κρίνεται στους 4 βαθμούς, ειδάλλως θα οδηγούμαστε σε τρίτο ματς (κάτι αντίστοιχο με την ΕΠΣ Ηλείας). Το πρώτο ματς θα διεξάγεται στην έδρα του δεύτερου, ενώ οι ομάδες που θα περάσουν στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα δώσουν ένα ματς σε ουδέτερη έδρα.
Όσον αφορά τον υποβιβασμό οι ομάδες που θα υποβιβαστούν είναι συνολικά 6. Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 13η θέση θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β΄ Κατηγορία. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 10η, 11η και 12η θέση στους δύο ομίλους θα συνεχίσουν στη Β’ φάση για να προκύψουν τα άλλα τέσσερα εισιτήρια και το πιο πιθανό είναι να μεταφέρουν τη βαθμολογία τους.
Το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων με τη συμμετοχή των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Β’ κατηγορία που θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 14 ομάδων. Συνολικά στην Α΄ Κατηγορία θα προβιβαστούν 4 σωματεία. Οι δύο πρωταθλητές θα πάρουν απευθείας την άνοδο. Οι θέσεις 2-3-4 θα παίξουν στη β΄ φάση σε μίνι πρωτάθλημα με ειδική βαθμολογία και θα προκύψουν άλλα δύο εισιτήρια. Όσον αφορά τον υποβιβασμό τέσσερις ομάδες θα υποβιβαστούν. Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 14η θέση θα υποβιβαστούν απευθείας στη Γ΄ Κατηγορία, ενώ οι θέσεις 11-12-13 θα παίξουν στα πλέι άουτ για να προκύψουν τα άλλα δύο εισιτήρια.
Το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 ή 8-9 Οκτωβρίου 2022 θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στη Γ’ κατηγορία. Ανάλογα με τον αριθμό ομάδων θα αποφασιστεί σε πόσους ομίλους θα διεξαχθεί. Αν πάμε σε δύο ομίλους θα ανέβουν όπως πέρυσι οι δύο πρωταθλητές.
*Εφόσον ανέβει στη Γ΄Εθνική ο πρωταθλητής Αχαΐας ενδέχεται να προκύψουν νέες θέσεις ανόδου, ενώ σε περίπτωση υποβιβασμού του Πάτραι, αυξάνεται ο αριθμός (κατά μία) των ομάδων που υποβιβάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.