HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μεγάλη πυρκαγιά στις Πόρτες Αχαΐας

Η φωτιά ξέσπασε στις Πόρτες Αχαΐας λίγο πριν τις 5 το απόγευμα σήμερα Κυριακής.  Στο σημείο βρίσκονται τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα, τ...

Η φωτιά ξέσπασε στις Πόρτες Αχαΐας λίγο πριν τις 5 το απόγευμα σήμερα Κυριακής.  Στο σημείο βρίσκονται τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύονται από Αιτωλοακαρνανία. Για το έργο της κατάσβεσής της επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες αυξήθηκαν σημαντικά.
Ειδικότερα, επί τόπου βρίσκονται 130 πυροσβέστες με 43 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρο, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Νεότερη ενημέρωση ΩΡΑ 22:00: Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα».
Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».
Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.